Most már nagyon kapaszkodniuk kell a Jegesmedvéknek

Miskolc - „Átmenetileg” rosszul áll a Macik szénája a Mol Liga negyeddöntőjében a Ferencváros ellen. Folytatás: szombaton 18 órától Miskolcon.

Miskolc - „Átmenetileg” rosszul áll a Macik szénája a Mol Liga negyeddöntőjében a Ferencváros ellen. Folytatás: szombaton 18 órától Miskolcon.

Száz helyi hoki­barátból alighanem „százegy” sem találta volna el azt, ahogyan pillanatnyilag áll a DVTK Jegesmedvék – Ferencváros párharc összesítése. Az esélytelenebb zöld-fehérek – akik az alapszakaszban jócskán alulmúlták a piros-fehéreket – két meccsből kettőt nyertek, így a négy győzelemig tartó csatában 2-0-ra vezetnek. A fővárosiak tehát elvégezték a munka felét, míg a miskolciak még sehol nem tartanak. A szombat esti harmadik felvonásnak nagy a tétje, és ezúttal Hajósék veszíthetnek többet: a miskolciak egyszerűen nem hibázhatnak, ellenkező esetben ugyanis bajba kerülnek.

Tudjuk, hogy min kell változtatnunk és ezt meg is tesszük. Douglas Bradley

A receptről

– Sajnos az első két mérkőzés nem úgy alakult, ahogy terveztük – mondta Douglas Bradley, a Jegesmacik vezető­edzője. – Csütörtökön sem játszottunk jól, nem használtuk ki a helyzeteinket, és az emberelőnyös lehetőségeink értékesítésével is hadilábon álltunk. A fegyelmezettségre nem panaszkodhattam, ezzel nem volt gondunk. Tudjuk, hogy min kell javítanunk, min kell változtatnunk és ezt meg is fogjuk tenni a jégen. Nagyon remélem, hogy szombaton este nagyon sokan kilátogatnak a jégcsarnokba, hiszen égető szükségünk van szurkolóink támogatására.

A DVTK Jegesmedvék – Ferencvárosi TC találkozók eddigi „számszaki” mérlege meglehetőségen egyoldalú – erről beszélt Láda Balázs, a miskolci együttes első sorának egyik védője:

– Mi mind a két meccsen több mint negyvenszer lőttünk kapura, míg a fradisták csak hússzor. Ugyanerre számítok a harmadik találkozón, és ennek a gólok számában is meg kell mutatkoznia. Most nincs más választásunk: muszáj 2-1-re alakítani az állást, és akkor hétfőn este Budapesten jöhet az egyenlítés. Őszintén mondom: mi sem gondoltuk, hogy ilyen hátrányba kerülünk.

Néhány gondolat erejéig visszatértünk a csütörtöki hatvan percre is, erről ezt sorolta Láda Balázs:

– Kontrából két találatot szereztek a ferencvárosiak, így számunkra 2-0-ról kezdődött a találkozó. Utána az FTC tördelte a játékot, visszaállt, aztán összehozta a harmadikat is, ez pedig már sok volt. Segített nekik a kisebb pálya is, így kevesebb hely maradt nekünk a kezdeményezésre, ők meg tömörültek, foggal-körömmel védekeztek. Sajnos nem tudtunk élni a lehetőségekkel, a sokkal több emberfórral. A harmadik harmadban is rengeteget támadtunk, de hiába, egy góllal ritkán lehet meccset nyerni.

Magosi visszatér

A DVTK Jegesmedvék játékosai közül – amint azt Nagy Ádám csapatvezető elmondta – Tóth Adrián sérült, az még kérdéses, hogy a második sor tengelyébe kit állít be a helyére Douglas Bradley.

Kellemes gond viszont, hogy az egy találkozótól eltiltott Magosi visszatér, ugyanis csütörtökön letöltötte büntetését.

Arra a kérdésre, hogy a két váratlan vereség után milyen a hangulat a játékosok körében, Nagy Ádám így felelt:

– Baj nincs, de most már nagyon igyekezniük kell a fiúknak!

ÉM-KT


Jégkorong MOL Liga - Újrajátsszák a Debrecen-Corona Brasov párharc első mérkőzését

A vendégek óvása miatt újrajátsszák a Debrecen-Corona Brasov párharc első mérkőzését a jégkorong MOL Liga negyeddöntőjében.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!