„Okos fúró” a 25 milliomodik a Boschban

„Okos fúró” a 25 milliomodik a Boschban
Miskolc – Elkészült a 25 milliomodik kéziszerszám a Bosch miskolci gyárában. Az európai piac mellett Ausztráliában is használják majd az okos miskolci szerszámot. 

Egy teljesen egyedi termék (amelynek gyártását a közelmúltban kezdte meg a társaság), az UNEO nevet viselő kéziszerszám gördült le 25 milliomodikként a Robert Bosch Power Tool Kft. gyártószalagjáról szerdán. A jubileumi, aranyozott terméket Káli Sándor, Miskolc polgármestere kapta.

Innovatív termékek

Hogy miért is olyan nagy jelentőségű a jubilumi termék elkészülte, ahhoz tudni kell azt is, hogy a Bosch elektromos kéziszerszám divíziója hét évvel ezelőtt döntött úgy, hogy Kelet-Európa felé terjeszkedik. Még abban az évben megállapodtak a miskolci önkormányzattal a helyszínről, 2002-ben pedig – ideiglenes helyen – megkezdték a termelést. Alig egy év múlva elkészült a Robert Bosch Power Tool Kft. üzeme, így 2003-tól már a jelenlegi telephelyen folyik a termelés. A darabszámokat évről évre emelve öt év alatt jutott idáig a gyár, hogy bejelenthesse a 25 milliomodik kéziszerszám elkészültét – összegezte Horváth Attila gyárigazgató.

Mint jelezte, immár a miskolci a legnagyobb létszámú a Bosch-csoport elektromos kéziszerszámokat gyártó cégei között, s a termelés tekintetében is az első helyen állnak, jövőre szeretnék 8 millió darab fölé emelni a gyártást. Többek között az UNEO-hoz hasonló innovatív termékekkel, amelynek különlegessége, hogy három funkciót (csavarozó, fúrókalapács és fúró) tömörít egyben, és mindössze 1,1 kilogramm a tömege. A Bosch 160 000 darab UNEO gyártását tervezi az év végéig.

Különösen jelentős

– Különösen jelentős ez az esemény ma, hiszen egy nemzetközi gazdasági válság idején számolhatunk be ilyen pozitív dologról, s egyben kiemelkedő eredményről – mondta Káli Sándor polgármester. Hozzátette: ez a termék mutatja az itt dolgozó szakemberek kreativitását, bizonyítéka annak, hogy a Bosch termékei lépést tartanak a piaci igényekkel, s egyben jó hírét viszik Miskolcnak.