Sport

2010.08.26. 10:21

Győzni kell, aztán lehet számolgatni

<p>A magyar-török meccsel zárul ma a női kosárlabda Európa-bajnoki selejtező-sorozat.</p>

A nézők a miskolci városi sportcsarnokban 17 órától láthatják a két válogatott összecsapását. A vendégek fél lábbal már továbbjutónak tekinthetik magukat, míg Székely Norbert együttesének kizárólag akkor lehet esélye az egyetlen pótselejtezős helyre, ha győzelmet arat. A számolgatáshoz, az osztás-szorzáshoz tehát csak a mérkőzés lefújása után, az eredmény függvényében érdemes hozzákezdeni.

A legjobbak

– Azzal nyilván nem árulok el semmiféle titkot, ha azt mondom, hogy nagyon nehéz találkozó elé nézünk – kezdte szerdán délben Székely Norbert szövetségi kapitány, miután lányainak befejezte „videos előadását”. – Taktikai repertoárunkon már nem tudunk változtatni, ennek egyébként sem lenne értelme. A törökök a csoport legjobbjai, ebből következik, hogy csak akkor nyerhetünk, ha mindenki tudása maximumát nyújtja.

Válogatottunk három hét alatt hétszer lépett pályára és az erőltetett menet nem volt a játékosok ínyére. Most jön a nyolcadik „dobásuk”, amely roppant fontos ahhoz, hogy az A-divízióban jövőre ne a kiesés elkerüléséért kelljen küzdeniük.

– Ebben a helyzetben mindent megpróbálunk – ígérte Székely Norbert. – Válogatottunk képes volt arra, hogy minden fellépését szorossá tegye, az úgynevezett szerencsefaktor azonban ellenfeleink oldalára állt. Most azt remélem, hogy fordul a kocka és a betegségek, valamint a a sérülések dacára diadalmaskodunk. Ezt nem a kincstári optimizmus mondatja velem, hanem az eddig mutatott produkciónk. Elég erősek vagyunk, aztán a hazai pálya, meg a nézők bíztatása együttesen elegendő lehet.

A kapitányt „kikérdeztük” az általa említett taktikai repertoárról is. A fiatal szakvezető válaszában egész pályás védekezésről és támadásról, gyors labdaátvitelről, továbbá könnyű gólokról beszélt. Ha pedig a törökök már elfoglalják pozíciójukat saját palánkjuk alatt, akkor érvényesülhet Horti Dóra és Krivacsevics Tijana ereje, magassága, rutinja. Ami pedig a maródiakat illeti: a csapatkapitány Fegyverneky Zsófia és Török Szilvia nem állhat Székely Norbert rendelkezésére.

A belépők

A Magyarország – Törökország találkozót 17 órakor kezdik a miskolci városi sportcsarnokban.
A belépőjegyek 1500 (felnőtt) és 1000 (diák) forintba kerülnek.

A C-csoport állása

1. Bulgária 7 4 3 516-457 11
2. Törökország 6 5 1 416-375 11
3. Montenegro 6 5 1 440-400 11
4. Magyarország 7 2 5 453-470 9
5. Finnország 6 – 6 355-478 6

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!