Ökölvívó Eb – Csóka Nándor bronzérmes

Akt.:
Ökölvívó Eb – Csóka Nándor bronzérmes
Budapest, 2015. augusztus 14., péntek (MTI) – Bronzérmes lett a bulgáriai Szamokovban zajló ökölvívó Európa-bajnokságon az 52 kilogrammban szereplő Csóka Nándor, miután a pénteki elődöntőben egyhangú pontozással kikapott a hazai közönség előtt szereplő Daniel Aszenovtól.

A 18 esztendős, Eb-újonc Csóka Nándor – az M1 Fitness Miskolc sportolója – remekül helyt állt az előzetesen esélyesebbnek tartott, első helyen kiemelt Aszenovval szemben. A három háromperces menetből álló összecsapás kiegyenlítettnek tűnt. A három pontozó közül egynél 30-27-re, kettőnél pedig 30-26-ra nyert Aszenov.

Csóka a magyar csapat egyetlen érmét nyerte a kontinensviadalon. A magyar ökölvívó azzal, hogy a legjobb hat közé került, indulhat az októberi világbajnokságon.

Ezzel a magyarok befejezték szereplésüket a vb-n. Csóka bronzérme előtt a 64 kilogrammos Nyéki Georgián negyeddöntős volt, Ungvári István (49 kg), Herczeg Norbert (56 kg), Bacskai Balázs (69 kg) és Harcsa Norbert (81 kg) a 16 között búcsúzott, míg Gálos Roland (60 kg) és Sávoly Gergő (91 kg) nem jutott nyolcaddöntőbe.

– MTI –