Okmányhamisítás Császártöltésen – vádemelést javasol a rendőrség

Vádemelést javasol a rendőrség okmányhamisítás miatt a császártöltési polgármester felesége és az asszony egyik kolléganője ellen, akik hamis bizonyítvánnyal kaptak állást a helyi idősek otthonában.

A Bács-Kiskun megyei település polgármesterének felesége vezetőként, a kolléganője főnővérként dolgozik a 2004. januári nyitás óta még most is az idősek otthonában. 3 év után derült fény a csalásra. A hamis bizonyítványok – a vezetőnő oklevele és a főnővér érettségi bizonyítványa – ügyét nyár elején egy névtelen telefonos bejelentés alapján kezdték vizsgálni a rendőrök.

A rendőrség mindkét ügyben szakértői vizsgálatot kért, azok is egyértelműen kimondták, hogy a főnővér és a polgármester felesége hamis bizonyítványokkal vállalt munkát az idősek otthonában. A vizsgálat a közelmúltban lezárult, így pár napja vádemelési javaslattal került át az ügyészségre a két császártöltési nő ügye – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Mihályné Bornemisza Eleonóra százados, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.