OKF: hatszázmillió forinttal támogatnak önkéntes tűzoltókat és mentőket

Budapest – Az idén 492 önkéntes tűzoltó-egyesületet támogat az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) összesen félmilliárd forinttal, önkéntes mentőszervezetek pedig százmillió forint támogatásban részesülnek – tájékoztatta az OKF szóvivője pénteken az MTI-t.

Hajdu Márton hozzátette: ez az hatszázmillió forint százmillióval több, mint a tavalyi támogatás összege, és 2015-höz képest 54-gyel nőtt a támogatásban részesülő egyesületek száma.

A pályázati feltételeket sikeresen teljesítő 492 tűzoltó-egyesület működési költségekre, gépjármű és technika javítására, felülvizsgálatokra, szakmai tanfolyamokon történő részvételre, pályaalkalmassági vizsgálatokra, az önállóan beavatkozó egyesületek vezetéstechnikai képzésére, EDR-rádiókra, szertárépítésre és -felújításra, valamint védő- és technikai felszerelések beszerzésére fordíthatja a támogatást – közölte a szóvivő.

Kitért arra, hogy folyamatosan nő az önálló beavatkozási jogosítvánnyal rendelkező önkéntes tűzoltó-egyesületek száma: tavaly 24 szervezetnek volt, az idén már 34-nek van ilyen jogköre, és a tervek szerint év végére további 12 egyesület kerül ebbe a körbe.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s