ÓKC vs. MKC U23 – Ózdon csatáznak a borsodiak

Akt.:
ÓKC vs. MKC U23 – Ózdon csatáznak a borsodiak
Mezőkövesd, Ózd – A férfi kézilabda NB I/B-ben a két megyei együttes egymással néz farkas szemet az előttünk álló hétvégén. A Keleti csoport 24. fordulójában az Ózdi KC a Mezőkövesdi KC U23-at fogadja a Városi Sportcsarnokban. A találkozó szombaton 18 órától kezdődik.

Szakál György, az Ózdi KC edzője:

“Többször beszéltünk már arról, hogy ellenünk az U23-as csapatok szinte mindig a legerősebb összeállításukban álltak ki. Ezúttal teljesen mindegy, hogy az ellenfél milyen kerettel érkezik, nekünk a szombati találkozót meg kell nyerni. Számomra is fájó pont a két együttes őszi összecsapása, amikor általános meglepetésre a kövesdi fiatalok legyőzték a sérülésektől és betegségektől megtizedelt csapatunkat. Ezért a vereségért természetesen most vissza kell vágunk, sőt a szezon végén ránk váró három fellépés mindegyikén győznünk kell. Ebben az esetben ugyanis odaérhetünk a középmezőny elejére, ami összességében nem mondható rossz eredménynek. A szezon végéhez közeledve, szinte nincs olyan játékosunk, akinek ne lenne kisebb nyűgje-baja. Nem csoda, hiszen a srácok folyamatos terhelésnek voltak kitéve, jóval szűkebb kerettel dolgoztunk, mint sok más csapat. Igyekszünk a nehézségeket megoldani, és újabb pontokat gyűjteni a hajrában. Bízom benne, hogy a kövesdi fiatalok ellen azoknak is lehetőséget tudok majd adni, akik eddig kevesebbet léptek pályára a felnőtt együttesben. ”

Molnár Ferenc, a Mezőkövesdi KC U23 edzője:

“A mezőkövesdi kézilabdasport történetében kiemelt esemény következik, hiszen az NB I-es csapatunk ezen a hétvégén a Magyar Kupa négyes döntőjében szerepel. Nem csoda tehát, hogy aki él, és mozog, az a kétnapos pécsi tornán lesz jelen. Ebben a helyzetben egy kicsit háttérbe szorul az ózdi vendégjátékunk, amit a szinte teljes egészében a junior csapatunknak kell megoldania. Én sem leszek jelen ezen a találkozón, helyettem Drízner Péter irányítja majd a gárdát. Sokan vannak, akik sérüléssel, betegséggel bajlódnak, de remélem, hogy szombatra felépülnek, és vállalni tudják majd a fellépést. Ugyanazzal a taktikai tervvel készültünk hét közben, mint amivel az Ózdi KC-t ősszel le tudtuk győzni. Azt nem tudom, hogy ez idegenben mire lesz elegendő, majd kiderül. Az U23-as csapatunk egyik gólfelelőse, Kovács Péter is a kupadöntőre utazik, ami érzékeny veszteség az NB I/B-ben. A körülményeket figyelembe véve, és egyébként is a hazai csapat számítana a mérkőzés esélyesének, de veszíteni valónk nincs, felszabadultan kézilabdázhatunk. Építkezünk tovább, hogy a fiatalok rutint szerezzenek a felnőtt mezőnyben.”

ÉM-MESporthírek