ÓKC, MKC U23: nehéz és nyerhető

Nyíregyházi KC vs. Mezőkövesdi KC U23
Nyíregyházi KC vs. Mezőkövesdi KC U23 - © Fotó: ÉKN-archív
Mezőkövesd, Ózd – Az Ózdi KC-ra szombaton roppan nehéz idegenbeli, a Mezőkövesdi KC U23-ra pedig vasárnap egy nyerhető hazai mérkőzés vár a férfi kézilabda NB I/B-ben. A Keleti csoport 21. fordulójában az ózdiak a táblázat második helyén álló Nyíregyháza otthonába látogatnak, míg a kövesdi fiatalok a hét utolsó napján a Balassagyarmatot fogadják.

Nyíregyházi KC – Ózdi KC (szombat, 18.00)

Szakál György, az Ózdi KC edzője:

„Reményeink szerint az egri vereség után sikerült rendet rakni a fejekben – mondta a nyíregyházi kirándulás előtt Szakál György, az Ózdi KC edzője. – Lényeges, hogy szombaton egy mentálisan megújult csapattal lépjünk pályára a rendkívül erős, egységes és pontos kézilabdát játszó ellenfelünk otthonában. Négy játékos sérülése ugyan nehezítette a heti munkát, de bízom benne, hogy a hét végén mindenkire számíthatok majd. Egy ilyen mérkőzésen csak akkor lehet esélyünk egy jó csatára, egy szoros eredményre, ha fel tudjuk javítani a védekezésünket, és valamelyest lefékezzük a Nyíregyháza rohanós játékát. El kell kerülni azt, amit ősszel átéltünk ellenük hazai pályán. Akkor, mint emlékezhettünk, szó szerint átrohantak rajtunk, 45 gólt kaptunk, ami álmomban se jöjjön elő. Erre a játékra a legjobb ellenszer, ha eredményesen fejezzük be a támadásainkat, gól után ugyanis jóval nehezebb gyorsan visszaindítani. Úgy gondolom, ez a találkozó az előttünk álló fordulókra egy remek ráhangolódás lesz, mert a folytatásban olyan ellenfeleink lesznek, akikkel szemben sokkal nagyobb esélyünk lesz a pontszerzésre.


Mezőkövesdi KC U23 – Balassagyarmati Kábel SE (vasárnap, 18.00)

Molnár Ferenc, a Mezőkövesdi KC U23 edzője:

„A Balassagyarmatnak három meghatározó játékosa van, irányító, beálló és balátlövő posztról szerzik a góljaik nagy részét. Nem lesz egyszerű mérkőzés, de természetesen minden megteszünk a két pont megszerzése érdekében. Egy héttel ezelőtt egy hajszálon múlt a pontszerzés, ha koncentráltabbak leszünk, akkor sikerrel zárhatjuk a hétvégi találkozót. Most már több mérkőzésen is hajszál választ el minket a győzelemtől, bízom benne, hogy előbb-utóbb kijön a lépés. Vasárnap erre minden adott lesz. A fiatal és motivált csapatom, a hazai közönség segítségét kihasználva begyűjtheti a két pontot, de ehhez pontos, fegyelmezett játékra lesz szükségünk.”

ÉM-MESporthírek