Mezőcsát

2019.10.19. 15:00

A Légy jó mindhalálig című darabbal avatták az épületet

Ünnepi gálaműsorral adták át a Művelődési Központ és Könyvtár épületkomplexumát.

Épületavató ünnepi gálaműsorral adták át múlt héten a Mezőcsáti Művelő­dési Központ és Könyvtár immár belül is végső formáját elnyerő épületkomplexumát. Az ünnepélyes épületátadó több különleges programot is tartalmazott, ekkor tartották a Mezőcsáti Színtársulat Móricz–Kocsák–Miklós: Légy jó mindhalálig című kétrészes musicaljének díszbemuta­tóját. A rendező Pinczés István, Mezőcsát díszpolgára, Jászai Mari-díjas, Ucsimura-díjas volt. A szintén csáti kötődésű Juhász István zongorajátékával indult az ünnepség Liszt–Chopin: Dal című műve és a Himnusz köszöntötte a közönséget, amely zsúfolásig megtöltötte a termet.

Nagyon várták

A zenés bevezető után Siposné Horváth Anita, Mezőcsát polgármestere mondott ünnepi beszédet. „Végtelenül megtisztelő látni új intézményünk új színháztermének zsúfolt nézőterén: milyen sokan eljöttek hozzánk, hogy velünk örüljenek, velünk ünnepeljenek. Nagy nap ez a mai a mi számunkra. Nagyon sokan és nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy végre elérkezhessünk a hivatalos birtokbavételhez. Hogy már magunk is gyönyörködhessünk és örvendezhessünk az új Mezőcsáti Művelődési Központ és Könyvtár épületének. Akik ma itt összegyűltünk, mindannyian nagyon jól tudjuk, milyen hatalmas munka egy-egy beruházás lebonyolítása. Cégeknek, intézményeknek, embereknek kell összehangoltan dolgozni, hogy közösen megvalósítsunk egy nagy formátumú elképzelést” – fejtette ki a polgármester.

Köszönetnyilvánítás

Kiss József csáti illetőségű költő soraival köszönte meg a polgármester a létesítmény megvalósítása érdekében kifejtett munkát többek között Tállai András államtitkárnak, Bán Tibor tervezőnek, a Szilvási Építő Kft. vezetőinek és munkatársainak, Váradi-Szabó Ibolya belsőépítésznek. Megemlékezett Pataki Katalin kulturális menedzserről, aki szívén viselte a beruházást, minden igyekezetével azon dolgozott, hogy a város birtokolhasson egy olyan közművelődésre alkalmas épületet, mint amilyen megvalósult. Az ünnepi beszéd után Tállai András átadta az épület szimbolikus kulcsát a városnak, majd a katolikus és református gyülekezet lelkipásztorai megáldották az épületet.

A város szülötte, dr. Szecskó Károly történész, főiskolai tanár, helytörténet-kutató több évtizedes kutatómunkával feldolgozta Mezőcsát történetét. A megjelent könyv egy dedikált példányát ez alkalomból adta a város polgármesterének, majd a színi előadás zárta nagy siker mellett az ünnepséget. ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában