OGY – Módosulhatnak a lezárt temetőkre vonatkozó szabályok

Akt.:
Budapest, 2015. szeptember 15., kedd (MTI) – A lezárt temetőkre vonatkozó különleges szabályok bevezetését kezdeményezte a fideszes Lázár János és L. Simon László a parlamentnek.

A két kormánypárti politikus képviselői indítványa pontosítaná a több évtizede lezárt, de a vallási előírások miatt fel nem számolható, élő hozzátartozók hiányában alig vagy egyáltalán nem látogatott temetőkre vonatkozó feltételeket, a mostani szabályozást feleslegesnek vagy teljesíthetetlennek ítélve.

A továbbiakban például csak a temető bekerítését vagy élősövénnyel való lehatárolását, illetve a hulladéktárolót tennék kötelezővé, míg a hatályos szabályzat egyebek mellett ravatalozót, illemhelyet, vízvételi lehetőséget is előír.

Emellett eltörölnének bizonyos nyilvántartási kötelezettségeket akkor, ha – a temető tulajdonosának, fenntartójának vagy üzemeltetőjének fel nem róható okból – a temetkezésekről vezetett korábbi nyilvántartások megsemmisültek.

A fideszes képviselők a vallási közösség tulajdonában lévő temetők esetében egyeztetési kötelezettséget írnának elő annak érdekében, hogy a beépítési előírásokat a vallási szokások figyelembevételével határozzák meg.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s