OGY – Költségvetés – Az esti órákban kerül fel a parlament honlapjára a javaslat

Budapest – A kormány technikai pontosítások miatt csak a keddi esti órákban bocsátja az Országgyűlés rendelkezésére a jövő évi költségvetésről szóló javaslatát, amely ezt követően válik elérhetővé a parlament honlapján – közölte az Országgyűlés sajtóosztálya az MTI-vel.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kedden az eredetileg tervezett délelőtt 10 óra helyett délután 15 óra után adta át a 2017-es költségvetésről szóló törvényjavaslatot, amelyet a korábbi évek gyakorlatától eltérően nem a házelnök, hanem Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős, fideszes alelnöke vett át az Országházban.

A költségvetésért felelős tárcavezető ekkor elmondta, a jövő évi büdzsében minden szakterület számára többletforrást biztosítana a kormány az idei évhez képest. Varga Mihály tájékoztatása szerint oktatásra 270 milliárd, egészségügyre 167 milliárd, tb- és jóléti kiadásokra 155 milliárd, kultúrára 66 milliárd többletforrást tartalmaz a javaslat. A rendvédelem 114, az önkormányzatok 5 milliárd, az igazságügy 26 milliárd, a külügy 10 milliárd többletforrásra számíthat. Ha az Országgyűlés elfogadja a javaslatot, a honvédelem az ideinél 51 milliárd forinttal nagyobb büdzséből működhet jövőre – tette hozzá.

– MTI –
hirdetés
hirdet�s