OGY – Az újabb egészségügyi salátatörvényt kezdi tárgyalni a parlament

Budapest, 2012. május 15., kedd (MTI) – Az Országgyűlés mai ülésén kezdi tárgyalni a kormányzat újabb egészségügyi salátatörvényét tartalmazó javaslatot. A képviselők a nap folyamán további tíz előterjesztés vitáját folytathatják, köztük a távközlési adóról és a médiaszolgáltatásokkal összefüggő törvénymódosításról szóló indítványokét, amelyeket a parlament így akár már pénteken el is fogadhat.

A Ház ülése reggel kilenc órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, ezt követően bocsáthatják részletes vitára a távközlési adóról és a médiaszolgáltatásokkal összefüggő törvénymódosításról szóló indítványokat.

A rövid határozathozatalok után elsőként az egyes egészségügyi tárgyú törvénymódosításokról szóló javaslatról kezdődik általános vita. Réthelyi Miklós leköszönt nemzeti erőforrás miniszter salátatörvény-javaslata az ágazat számos pontján hajtana végre változtatásokat, így megvalósulhat például a dolgozók visszamenőleges, illetve beépülő béremelése, továbbá egyszerűsödhet több szociális ellátás, köztük a táppénz elbírálása.

A nap további részében korábban tárgyalni kezdett előterjesztések vitái folytatódnak, így részletes vitát tartanak például a jegybanktörvény módosításáról, valamint a szélsőségesség elleni fellépésről szóló szocialista indítványról is.
Az Országgyűlés ülése szerdán, egyebek mellett az új Büntető törvénykönyv (Btk.) általános vitájával folytatódik.

– MTI –