boon-sportoldal

2011.11.03. 11:47

Mályinkai labdarúgás: ugrás a dobogóra

A múlt vasárnapi győzelmével a harmadik helyre ugrott a Mályinka a megyei II. osztály Északi csoportjában.

A múlt vasárnapi győzelmével a harmadik helyre ugrott a Mályinka a megyei II. osztály Északi csoportjában.A Meszes elleni 1-0-s sikerével a labdarúgó megyei II. osztály Északi csoportjában fellépett a dobogó harmadik fokára a Mályinka csapata. Az együttes edzője, Szedlák Bertalan szerint az egység és az összeszokottság eredménye ez a helyezés, amit szeretnénk megtartani.

– Összejött egy jó kis társaság, szinte ugyanaz a csapat játszik együtt két éve, a játékosok ismerik egymást – mondta Szedlák Bertalan. – A keret sem nagyon változott az elmúlt években, a csapat összeállítása is ritkán. Én három éve dolgozom a fiúk mellett, minden évben előrébb léptünk, remélem nem lesz ez másképp az idén sem.

Az első ötben

Az edző azt is elárulta, hogy az első öt hely egyikét kellene megszereznie a csapatnak, vagyis jelenleg ,,terven belül” vannak.

– Nem megy rosszul az idei bajnokságban, nagy örömünkre a lőtt gólok terén is előrelépés mutatkozik – folytatta Szedlák Bertalan. – A védelem nem annyira gólképes, mint ezt a tabella mutatja, de a Méra elleni fájó hazai vereség ezt a mutatót megdobta. Nem mentségként mondom, de azon a meccsen a kapusunk nem tudott rendelkezésünkre állni, a kisiklásnak ez volt az igazi oka. Ezen a mérkőzésen kívül még két találkozó, a Homrogd és Parasznya elleni csaták után maradt bennem hiányérzet. Ugyanis ezek olyan döntetlenek voltak, amelyeket kis odafigyeléssel győzelemre hozhattunk volna.

Szedlák Bertalan szerint sikereik titka a közösség erejében keresendők.

– Nagyon régi hagyomány nálunk, hogy a meccsek után van egy kis összejövetel, hol zsíros kenyeret eszegetünk, vagy éppen gulyáslevest főzünk, de van, amikor csak üdítőzünk – mondta az edző. – Ezek az együttlétek a jó csapatszellem kialakításában segítettek, így a játékosok a pályán is élvezik egymás társaságát, és ezzel együtt a futballt is, a lelkes közönségünk nagy örömére.

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!