OGY – A nyerőgépek betiltásáról szavaz ma az Országgyűlés

Budapest, 2012. október 2., kedd (MTI) – Az Országgyűlés már ma elfogadhatja azt a hétfőn benyújtott kormányzati előterjesztést, amely szinte teljes egészében betiltaná a nyerőgépek üzemeltetését. A parlament napközben belekezd a tavalyi zárszámadás tárgyalásába, valamint folytatja az előzetes regisztráció bevezetését is tartalmazó új választási eljárási törvényjavaslat vitáját is.

A Ház ülése reggel 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik. A képviselők rögtön ezt követően szavaznak a kabinet játékgépeket betiltó indítványáról. Lázár János hétfőn azzal indokolta a lépést, hogy a leghátrányosabb helyzetben élők ne pénznyerő automatákba dobálják a pénzüket, másrészt szerinte súlyos nemzetbiztonsági kockázatok is felmerültek a szerencsejáték-iparban érdekeltek tevékenységével kapcsolatban. A jövőben kizárólag néhány koncesszióban működő játékkaszinó működtethet majd pénznyerő játékgépeket.

A határozathozatalt követően a 2011-es zárszámadás általános vitája kezdődhet meg, ennek során miniszteri expozé és az Állami Számvevőszék elnökének felszólalása hangozhat el, valamint a frakciók vezérszónokai szólalhatnak fel. A képviselői felszólalásokra egy későbbi ülésen kerül majd sor. Később általános vitát folytatnak a postai szolgáltatásokról szóló törvényjavaslatról, az ülésnap végén pedig a kormánypárti képviselők választási eljárásról szóló, előző hétről elnapolt előterjesztésének általános vitája folytatódhat. Ez az indítvány tartalmazza a választójog előzetes regisztrációhoz kötését, továbbá az ajánlószelvények rendszerének megszüntetését és a kampánycsend eltörlését.

– MTI – 

Címkék: , ,