OGY – A Nemzeti Együttműködési Alap forrásai is átkerülnek az új erőforrás minisztériumhoz

Budapest, 2012. május 8., kedd (MTI) – A két államtitkársággal együtt a Nemzeti Együttműködési Alap forrásai is átkerülnek az új erőforrás minisztériumhoz – mondta Balog Zoltán miniszteri meghallgatásán az Országgyűlés egészségügyi bizottságának keddi ülésén.

Mint kifejtette: a társadalmi felzárkózásért és az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkárságokkal együtt a civil szervezetek működését támogató Nemzeti Együttműködési Alap forrásait is magával hozza az új minisztériumba.

Balog Zoltán arra is kitért, hogy miután Farkas Flórián visszautasította a társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárság vezetését, úgy döntött, hogy nem nevez meg másik utódot. Mint mondta: a társadalmi felzárkózás, integráció ügyét miniszteri szinten kívánja irányítani a jövőben. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) jogutódja május 14-től az Emberi Erőforrások Minisztériuma lesz. A Nefmi átnevezését, átalakítását Balog Zolán azzal indokolta, hogy két évvel ezelőtt belevágtak egy rendszer átalakításába, amely mindenki életét érinti, de mostanáig a finanszírozás és a fenntartás álltak a középpontban, hogy a rendszerek igazságosabbak, megbízhatóbbak, átláthatóbbak, hatékonyabbak, tartósan finanszírozhatóak legyenek. Balog Zoltán szerint két év után viszont a rendszerek nagy része olyan pontra érkezett, hogy most már az átalakuló rendszer működtetésére fókuszálhatnak oly módon, hogy az állampolgárok számára egy jobb környezetet hozzanak létre, az emberek életminősége jobb legyen.

– MTI –