Friss hírek

2009.09.22. 08:33

A sorozatlövõk után nyomoz Fejér megye teljes bûnügyi álománya- a sérült rendõr ma hazamehet a kórházból

<p>A Fejér Megyei Rendõr-fõkapitányság teljes bûnügyi állománya a pénteki pénzszállítót ért fegyveres támadással foglalkozik. Jelenleg több mint 40 órányi videofelvételt vizsgálnak át. Közben várhatóan hétfõn elhagyhatja a kórházat az a rendõr, aki megsérült a támadáskor- tudta meg a Független Hírügynökség R. Szabó Ágnestõl, a fõkapitányság szóvivõjétõl.</p>

Az autópályák, töltõállomások, sebességmérõk felvételeit nézik át jelenleg a nyomozók, 40 órányi videofelvételt - mondta a szóvivõ.

A pénzszállítót péntek hajnalban, az M1-es autópályán támadták meg fegyveresek. A jelzésre kiérkezõ elsõ rendõrautóra is tüzet nyitottak. A pénzszállítóra körülbelül 40, a rendõrautóra 20 lövést adtak le.

A pénzszállító fülkéjébe nem hatolt be golyó, a rendõrautóéba azonban több is, Valamennyi életveszélyes lett volna, mert mellkast, nyakat, vagy fejet ért volna.
Az egyik rendõr kicsúszott oldalt az autóból, a szalagkorlát mögött keresett fedezéket. A másik így tudott félre húzódni. Neki a nyakát sebesítette meg a szétrobbanó szélvédõ. Ha komplikáció nem lép fel, akkor a fõtörzsõrmester hétfõn elhagyhatja az Állami Egészségügyi Központot. Mindkét rendõr több napig pihen még, és ha szükség lesz rá, kap pszichológustól segítséget- tette hozzá R. Szabó Ágnes.

A lövöldözés Bicskénél történt péntek hajnalban. A rablók a pénzszállító sofõrjét és kísérõjét kiszállították az autóból, éppen az autó hátuljának felfeszítésével akarták a pénzt megszerezni, amikor a járõrkocsi a helyszínre érkezett. Lövés ért egy arra haladó rendõrségi buszt is, amelyben menekülteket szállítottak. A fõtörzsõrmesteren kívül más nem sérült meg. A támadók zsákmány nélkül menekültek el egy fekete Audi kombival.

A fegyverszakértõ elsõdleges véleménye szerint AK 47-es fegyverbõl adták le a sorozatlövéseket. Az írásbeli jelentés, késõbb készül el.

Fejér megye rendõr-fõkapitánya még pénteken kétmillió forintot ajánlott fel a nyomravezetõknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!