OEP: közeledik a síszezon, ajánlott kiváltani az Európai Egészségbiztosítási Kártyát

Budapest, 2012. október 31., szerda (MTI) – A kezdődő síszezon közeledtével célszerű kiváltani az Európai Egészségbiztosítási Kártyát, illetve ellenőrizni az érvényességét – hívta fel a figyelmet az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írták, az átmeneti jelleggel az Európai Gazdasági Térségben – vagyis az Európai Unió tagállamaiban, Izlandon, Liechtensteinben, Norvégiában -, valamint Svájcban és Horvátországban tartózkodás esetén az EU-kártyával igénybe vehetők az orvosilag szükséges ellátások, beleértve a krónikus betegségekkel, valamint a terhességgel és szüléssel összefüggő ellátásokat is, “ha a tartózkodás célja nem ezen ellátások igénybe vétele” – emelte ki az OEP.

Az EU-kártya bármely kormányhivatal ügyfélszolgálatán vagy ügyfélkapun keresztül ingyenesen igényelhető, a kiállítástól 36 hónapig érvényes.

Az Európai Egészségbiztosítási Kártyáról, valamint a síbalesetek esetén nyújtandó ellátásokkal kapcsolatos bővebb információkért célszerű felkeresni az OEP honlapján (www.oep.hu), ahol az Ellátások az EU-ban menüpont alatt lehet tájékozódni – olvasható az OEP közleményében.

– MTI –