Öccse leszúrása miatt vádat emeltek egy idős férfi ellen Borsodban

Miskolc/Nekézseny – Emberölés bűntette miatt vádat emelt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség egy 72 éves férfi ellen, aki leszúrta a 68 éves öccsét tavaly decemberben Nekézseny településen – mondta a főügyészség szóvivője szerdán az MTI-nek.

Martossy György kifejtette: a két férfi egy portán, de külön lakrészben lakott az Ózd melletti kistelepülésen. A vádlott gyakran italozott, ilyenkor mindig belekötött a testvérébe. A vita tárgya általában az volt, hogy a testvére költözzön el az egyébként részben az ő tulajdonában álló házból.

A bűncselekmény napján az idős férfi otthon volt, ismét ittas állapotban, és a kutyának aprított ételt egy 16 centiméter pengehosszúságú késsel. Közben átment a testvére lakrészébe, ahol az öccse épp az ő fiával beszélgetett. A vádlott előzetes szóváltás nélkül odament a széken ülő sértetthez és hasba szúrta, majd távozott, a kést lerakta egy kis asztalra.

A mentőket a vádlott felesége hívta ki. A férfi a kapuban várta meg a rendőröket, akik őrizetbe vették.

A vádlott 68 éves öccsét életveszélyes állapotban vitték kórházba, ahol azonnal megműtötték, de a szakszerű orvosi ellátás ellenére pár nap múlva meghalt – közölte Martossy György.

– MTI –