Obama visszautasítja a skinhead-fenyegetéseket

Barack Obama demokrata elnökjelölt kedden azt mondta, hogy nem félti az életét az őt ért fenyegetés után. Ha megválasztják, Obama lesz az Egyesült Államok első fekete vezetője, ezt pedig a “fehér felsőbbrendűséget” hirdető csoportok nem nézik jó szemmel.

“Az emberek nem törődnek azzal, milyen a bőrszíned. Arra kíváncsiak, mit tudsz nekik mondani” – foglalta össze a kampány során szerzett tapasztalatait a demokraták elnökjelöltje egy pennsylvaniai televíziós csatornának hétfőn a késői órákban. Arra a kérdésre, hogy félti-e biztonságát, azt válaszolta, hogy nem, hiszen a világ legjobbjai felelnek épségéért.

Az amerikai hatóságok hétfőn jelentették be, hogy letartóztattak két fehér férfit, akik száz afro-amerikaival akartak végezni. Elképzeléseik szerint az áldozatok némelyikét lefejezték volna. Ezek után pedig Barack Obamát akarták megölni.

A húszéves Daniel Cowartot és a 18 esztendős Paul Schlesselmant még múlt szerdán vették őrizetbe Tennessee-ben. A két fiatalember egy hónapja ismerte meg egymást az Interneten keresztül, mindketten skinhead-eszméket vallanak.