ÓAM-Ózdi KC: tovább a hibátlan hazai úton

ÓAM-Ózdi KC: tovább a hibátlan hazai úton
Ózd – A férfi kézilabda NB I/B 8. fordulójában Mindenszentek és Halottak Napja miatt előrehozott mérkőzést játszik az ÓAM-Ózdi KC csapata.

A piros-kékek csütörtökön este hét órától az újonc Törökszentmiklósi Székács együttesét fogadják a Városi Sportcsarnokban. Az ózdiak eddig hazai körülmények között hibátlanok, ezt a jó sorozatot szeretné folytatni a csapat a Székács ellen is.

– Ebben a bajnokságban nincs rossz csapat, a Törökszentmiklósi Székácsra sem úgy kell tekinteni, mint egy újonc együttesre. Négy-öt meghatározó játékossal rendelkeznek, meggyőződésem, hogy a középmezőny stabil tagjai lesznek – fogalmazott Szakál György, az ÓAM-Ózdi KC edzője. – Lényeges, hogy Takács Péter gólerős játéka ellen megtaláljuk az ellenszert, különben nagyon nehéz dolgunk lesz. Hazai pályán, a saját közönségünk előtt azonban folytatni szeretnénk a jó szériánkat. Pályaválasztóként itthon eddig valamennyi ellenfelünket legyőztük, ezt a sorozat pedig a lehető legtovább ki szeretnénk tolni. A rövid hétben is komoly munkát végeztünk, ami reményeink szerint meglátszik majd a csütörtöki bajnokin. A sérültjeink állapota javulgat, bízom benne, hogy az erőltetett októberi menetelés utolsó állomásán már mindenkire számíthatok.

Újonc létükre hat pontot már összeszorgoskodtak

A Törökszentmiklósi Székács az NB I/B-s bajnokság nyolcadik fordulója előtt a táblázat nyolcadik helyén áll. Több ellenfelüknek okoztak már kellemetlen pillanatokat, bár a gárda edzője azt mondja: az ÓAM-Ózdi KC más szintet képvisel mint ők, éppen ezért felszabadultan, tét nélkül kézilabdázhatnak csütörtökön.

– Számunkra a múlt hét végi, Balassagyarmat elleni mérkőzés megnyerése volt nagyon fontos – tekintett vissza Szloska Krisztián, a Törökszentmiklósi Székács edzője. – Nekünk ugyanis a játéktudásban hozzánk hasonló csapatokat kell legyőznünk ahhoz, hogy biztosan bennmaradjunk az NB I/B-ben. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy az Ózdi KC nem ebbe a körbe tartozik. Visszaemlékszem, évtizedek óta, mindig rendkívül nehéz volt nyerni abban a sportcsarnokban, most pedig az elmúlt évek legerősebb keretével rendelkezik csütörtöki ellenfelünk. Sok meccsüket visszanéztem, minden poszton két, közel azonos játékossal rendelkeznek, úgyhogy rendkívül nehéz dolgunk lesz. Lehet elemezni, hogy hol fogható a borsodi csapat, de ezen a ponton nem látom értelmét. Nekünk ugyanis kimagasló teljesítményre lenne szükségünk ahhoz, hogy Ózdról elhozzuk a két bajnoki pontot. Természetesen nem adjuk fel, tesszük a dolgunkat, küzdünk, aztán majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elegendő.

ÉM-ME