ÓAM-Ózdi KC: remek védekezés, értékes két pont

ÓAM-Ózdi KC: remek védekezés, értékes két pont
© Fotó: Marosréti Ervin
Ózd – Négygólos győzelemmel kezdte az NB I/B-s férfi kézilabda-bajnokságot az ÓAM-Ózdi KC együttese.

A piros-kékek a keleti csoport nyitó fordulójában a Nyíregyháza vendégeként győztek 26-22-re. Az ózdiak az első harminc percben hét góllal megléptek a szabolcsiaktól, ez pedig döntőnek bizonyult. A fordulás után ugyan a Nyíregyháza szorossá tette a meccset, de a hajrában ismét az ÓAM-Ózdi KC dominált, a borsodiak megérdemelt sikerrel indították az új bajnokságot.

Fotó: Marosréti Ervin Fotó: Marosréti Ervin ©

Jegyzőkönyv

Férfi NB I/B.,

Keleti csoport, 1. forduló

Nyíregyháza – ÓAM-Ózdi KC 22-26 (9-16)

Nyíregyháza, 300 néző. V.: Ágnecz, Sipos.

Nyíregyháza: Oláh Z. – Gidai M. (2), Kurbely (3), Priczel B. (1), Gubó A. (3), Varga L. (4), Vasas Gy. (3). Csere: Gadnai (k), Horvácki M. (-), Boda T. (3), Dobi (-), Tóth P. (2), Takács Z. (-), Gyimesi Á. (-), Nagy Cs. (1), Székely N. (-). Edző: Bécsi János

ÓAM-Ózdi KC: Manojlovity – Harkó K. (3), Szűcs B. (4), Szabó T. (6), KocsisCS. (5), Nyeste B. (4), Lestál M. (3). Csere: Mátrai P. (k), Losonczi L. (k), Csépányi G. (-), Nyitrai J. (-), Kóródi K. (-), Munkácsi R. (1), Nagy P. (-), Koós D. (-). Edző: Szakál György.

Hétméteresek: 6/4, ill. 5/5.

Kiállítások: 10, ill. 12 perc.

Fotó: Marosréti Ervin Fotó: Marosréti Ervin ©

Bécsi János: – Az első félidőben mind támadásban, mind védekezésben csődöt mondott a játékunk. Ekkor csak egy csapat volt a pályán, az Ózd megérdemelten szerzett jelentős előnyt. A folytatásban rizikózni kellett, ekkor már voltak biztató megoldások. Két gólig felzárkóztunk, de a hajrában ismét a higgadtabb vendégek domináltak. Nincs dráma, de ebből a meccsből mindenképpen tanulni kell, harminc perc blokk senki ellen nem fér bele a bajnokságban.

Szakál György: – Nagy taktikai fegyelemmel játszottak a srácok, szinte maradéktalanul sikerült megvalósítani az elképzeléseinket. A remek védekezés szolgáltatta a győzelem alapját, a kapusaink is jól védtek, támadásban pedig különösen az első játékrészben voltunk hatékonyak. Gratulálok a fiúknak, ez a sikeres rajt megalapozhatja a hasonló folytatást.

ÉM-ME