ÓAM-Ózdi KC: oda a tavaszi veretlenség

Elszenvedték első vereségüket az ózdiak
Elszenvedték első vereségüket az ózdiak - © Fotó: Marosréti Ervin
Ózd – A tavaszi idényben elszenvedte első vereségét az ÓAM-Ózdi KC férfi kézilabda-csapata. A piros-kékek az NB I/B-s bajnokság 18. fordulójában Békésen maradtak alul. Az első játékrész után még vezetett Szakál György csapata, de az utolsó negyed órában fordítottak a hazaiak. A végén több kihagyott helyzet, elkapkodott megoldás pedig nagyobb gólkülönbségű hazai sikert eredményezett.

Jegyzőkönyv

Férfi NB I/B., 18. forduló

Békés-Drén KC – ÓAM-Ózdi KC 29-22 (11-12)

Békés, 300 néző. V.: Öcsi, Felhő.

Békés-Drén KC: Vikor – Horváczki (2), Polgár (3), CZIFRA (7), Kopcsák (1), Gazsó (-), Herczegh (5). Csere: Fedor (5), Horváth D. (4), Kánya (2), Felföldi (-), Sipeki (-), Venczel (-). Edző: Kádas László.

ÓAM-Ózdi KC: TÓTH K. – Cupkovic (7), Dukic (1), Frey T. (3), Szilágyi D. (3), Fekete L. (1), Barta D. (2). Csere: Losonczi (k), Menyhárt M. (3), Scitovszky T. (-), Csépányi G. (-), Nyeste B. (2). Edző: Szakál György.

Kádas László: – Nincs ekkora különbség a két csapat között, de a végjátékban ezúttal így jött ki. Gratulálok a csapatnak, és köszönöm az Ózdnak a sportszerű mérkőzést. Óriási csata volt, a végjátékban jobban bírtuk erővel, ezzel sikerült az ellenfelünk fölé kerekedni. Talán egy kicsit hamarabb alkalmazkodtunk a játékvezetők stílusához, és az is megkönnyítette a dolgunkat, hogy az ellenfélnél meghatározó játékosok hiányoztak.

Szakál György: – Az első félidőben végig kézben tartottuk a mérkőzést, a vezetést is birtokoltuk. Azt sajnálom, hogy ebben a szakaszban nem tudtunk nagyobb előnyt szerezni, pedig megvolt rá az esély. A fordulás után a Békés ránk jött, a két kulcsemberünk hiányát, a kétperces büntetéseket és a piros lapokat nem tudtuk feldolgozni. Ezek az események felőrölték a csapatot, a hajrában rossz döntéseket hoztunk, ezért alakult ki ez a különbség. Az eredmény túlzó, de ennek alapján a Békés győzelme megérdemelt.