Nyúlgátépítéstől a töltésmagasításig Pácinban

Pácin – Közösen készült fel Pácinban a helyi polgári védelmi szervezet műszaki egysége és az újonnan megalakult települési önkéntes mentőszervezet.

A felkészítést, melynek célja az őszi csapadékos időszakban ténylegesen jelentkező ár- és belvízi veszélyek elleni védekezési módszerek megismerése és begyakorlása volt, Gégény Zsuzsanna, a település polgármestere nyitotta meg a közösségi ház épületében. Az elméleti és gyakorlati részből álló oktatást Tóth Zsolt tűzoltó alezredes és Gaál Imre tűzoltó zászlós katasztrófavédelmi megbízottak tartották. A közös egyidejű alapképzés és katasztrófavédelmi gyakorlat a már alapvető vízkárelhárítási ismeretekkel rendelkező polgári védelmi szervezet tagjainak ismeretmegújításán túl, az önkéntesekkel történő közös, szervezett védekezési feladatok elsajátítására irányult. A résztvevők kiemelt feladata volt a homokzsákkal történő védekezés elsajátítása, melynek keretén belül nyúlgátépítést és töltésmagasítást gyakoroltak be a szervezetek tagjai.

ÉM-SZB0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s