Nyúlfarknyi, de ez már az M30-as…

Akt.:
A miskolci elkerülő folytatása lenne az M30-as
A miskolci elkerülő folytatása lenne az M30-as
Borsod-Abaúj-Zemplén – Egy 1,7 kilométeres szakasszal indul az M30-as autópálya tovább­építése.

Tavaly ősszel négy magyarországi autópálya-szakaszra, benne a várva várt M30-as folytatása Tornyosnémeti és az országhatár közötti szakaszára közbeszerzési pályázatot írt ki a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztési Zrt. A reménybeli útépítőknek december 10-éig volt lehetőségük ajánlatuk megtételére – derült ki a Magyar Közlönyben megjelent kiírásból.

Eredményes volt a tender

A múlt hét végére kiderült, hogy eredményesen zárult a kiviteli közbeszerzési eljárás az M30-ast érintő építésre, a négy érvényes ajánlatot tevő közül a legolcsóbb ajánlatot adó nyertes Euroaszfalt Kft. várhatóan május végén-június elején megkezdi a beruházás előkészületi munkálatait.

Az 1,7 kilométer hosszú szakaszon a régészeti munkálatok, a lőszermentesítés és a területszerzés befejeződött. A szerződéskötést követően várhatóan május második felében a NIF Zrt. átadja a munkaterületet a kivitelezőnek.

Az R4-eshez csatlakozik

A 2-szer 2 sávos autóút a magyar–szlovák országhatáron csatlakozik majd a szlovák R4 gyorsforgalmi úthoz. A szakaszon egy külön szintű csomópont létesül, két körforgalmi csomóponttal és egy öttámaszú híddal. A közlekedők várhatóan 2017 év végén már használhatják a szakaszt. A fejlesztésnek köszönhetően lényegében Szlovákia is elérhetővé válik gyorsforgalmi úton megyénkből.

Az út kivitelezése a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztési Zrt. beruházásában valósul meg, nettó mintegy 4,4 milliárd forint értékben, az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program támogatásával, uniós forrás felhasználásával történik.

ÉM-SZB


Sikerült elérni: Halmaj és térsége is kap csomópontot az M30-ason

Halmaj – Négy helyen közösségi parkot hoznak létre Halmajon az idén, és biobrikettet is szeretnének gyártani.

hirdetés


hirdet�s