Nyugodtan vásárolhatunk tojást, sonkát

Eddig alig akadt olyan élelmiszer, amit kifogásoltak volna a szakemberek a húsvéti ellenőrzés alkalmával megyénkben. Nyugodt szívvel vásárolhatunk.

 - tájékoztatta lapunkat dr. Kender Mária, a megyei Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság osztályvezetője. A fokozott ellenőrzések március 12-től tartanak és április 15-én zárulnak. Elsősorban a húsvéti termékeket vizsgálják: sonkát, tojást, tormát, mustárt, kalácsokat és üdítő italokat. Mint az osztályvezető elmondta, 28 szakember vizsgálódik az előállító üzemekben, a nagykereskedelmi logisztikai központokban és a kiskereskedőknél.

Az eddigi tapasztalat örömteli, sem az élelmezés-biztonsági, sem a minőségi ellenőrzés nem hozott aggodalomra okot adó eredményeket. Az 548 vizsgált tétel közül csupán 11-et kifogásoltak a szakemberek, ezeket ki is vonták a forgalomból.