Nyugdíjasok napja Girincsen

A dél-borsodi településen október 3-án rendeztek ünnepséget az idősek tiszteletére. A rendezvényt Boró Gyuláné, a helyi nyugdíjasklub vezetője nyitotta meg – tudósította lapunkat Tóth Anikó.

A klubvezető köszöntőjében kiemelte, hogy az idősek hete alkalmából a figyelem e korosztály felé irányul. A különböző felvilágosító előadások, szórakoztató műsorok segítik leküzdeni az idős korosztály legnagyobb ellenségét, a magányt.

Ne csak ekkor…

A délutánt nevezhetjük a nemzedékek találkozójának is – mondta Jolika néni –, hiszen minden korosztály képviselteti magát.

Baráth László polgármester az önkormányzat nevében köszöntötte a község nyugdíjasait. Utalt arra, hogy az idősekre való odafigyelést nemcsak ezen a napon teszi meg az önkormányzat, hanem egész évben “idősbarát” intézkedéseket igyekeznek hozni. Köszöntötték a falu legidősebb lakóit, a 91 éves Balla Ernőnét és a 84 éves Komenda Ferencet. A műsorban először a legkisebbek, az óvodások léptek föl versekkel, dallal, tánccal, majd az iskolások szerepeltek.

Vidám műsor

Az ifjúsági klub képviselője verssel köszöntötte az időseket. Ezután a nyugdíjasklub vállalkozó szellemű tagjainak vidám, szórakoztató műsora következett. Ádám Jánosné, Lázár László verset mondott. Az életből vett jelenetet adott elő Fekete Imréné és Lázár lászlóné. Találóak voltak a kórus népdalai, melyek utaltak a nyugdíjasok mindennapi gondjaira. Horváth Ödönné és Horváth Józsefné roma dalokat adott elő. A műsort közös éneklés zárta.

SzB