Nyugdíjaskedvezmény és hétvégi programok az Állatkertben

“Nyugdíjas Hónapokat” indít az Fővárosi Állat- és Növénykert októberben és novemberben. A nyugdíjasok a szokásos ár harmadáért látogathatják a városligeti intézményt, de az unokák is kedvezményt kapnak – közölte Hanga Zoltán szóvivő. A pedagógusok pedig mostantól ingyen látogathatják az Állatkertet.

A nyugdíjasoknak szóló kedvezményes időszakot évről évre azért szervezi meg az Állatkert, hogy azok a nyugdíjasok is eljussanak a városligeti intézménybe, akik máskor ezt esetleg nem tehetik meg. Ilyenkor egyébként többen keresik fel az Állatkertet és a nyugdíjas klubok is szerveznek ide utazást.

Október 3.-án pénteken lesz az Állatok Világnapja, ennek kapcsán is rendezvényekkel várják a látogatókat. A szokásos állatkerti látnivalókon kívül délelőtt 10-től a kert több pontján felállított állomásokon ismerkedhet az élővilág titkaival minden érdeklődő. A Japánkertnél a Magyar Madártani Egyesület, a Vízparti Élet Házánál a Varangy Akciócsoport szakemberei mutatják be a madarak, illetve a kétéltűek világát.

A Szavannakifutó sarkánál az Állatkert zoopedagógusai készülnek érdekességekkel. Az Akváriumnál kézműves sátor is lesz, a Majomháznál pedig ismeretterjesztő könyvek bemutatója teszi teljessé a programkínálatot. Az Állatkert munkatársai – szokás szerint – több állomásból álló akadályversenyt is szerveznek erre a napra.

Október 5.-én vasárnap lesz a Nevelőszülők Napja, amikor az állatokat jelképesen örökbe fogadókat várják. A program délelőtt 11 órakor kezdődik, amikor a Főbejáratnál lévő színpadnál Persányi Miklós, az Állatkert főigazgatója, Dombóvári Vanda, valamint az Állatkerti Alapítvány képviselői köszöntik a nevelőszülőket. Ezután a nevelőszülők több csoportban állatkerti sétán vehetnek részt, ahol szakvezetők tolmácsolásában ismerhetik meg a kert legújabb nevezetességeit, érdekességeit, illetve a jövőbeni elképzeléseket.

A rendezvény legérdekesebb része, a “szülői értekezlet” 12:30-kor kezdődik. Az örökbefogadóknak az állatgondozók árulnak el titkokat az örökbe fogadottak mindennapjairól. Fél háromkor jegesmedve bemutató lesz: Vitus és Lady, a két jegesmedve ekkor kapják meg adományukat, a speciális, jegesmedve-biztos labdát. 15:30-tól a Barlangteremben a tavaly januárban világra jött orrszarvú borjú születésének történetét bemutató természetfilmet láthatják az érdeklődők.