Nyugdíjas határőrök találkozója Nyírbátorban

1.Születésnapi elismerésben részesültek
1.Születésnapi elismerésben részesültek
Nyírbátor – A hagyományoknak megfelelően a Nyírbátori Határőr Igazgatóság idén is megrendezte nyugállományba vonult kollégáinak nyugdíjas találkozóját.

Az igazgatóság színháztermében Szepesi István dandártábornok köszöntötte az aktív határőr élettől visszavonult közel hatvan nyugdíjast, akik eleget tettek a tisztelettel és nagy-nagy szeretettel kiküldött invitálásnak.

A tábornok négy kerek születésnapját ünneplő veteránnak adott át a HatárőrségOrszágos Parancsnoka által adományozott emléktárgyat. Díszkardot vehetett át 80. születésnapja alkalmából Vízvárdi József nyugállományú határőr alezredes volt technikai alosztály-vezető. Hárman 70. születésnapjuk alkalmából részesültek az elismerésben. Dísztőrt kapott Nagy András nyugállományú határőrtörzszászlós volt segédelőadó, karórátBernáth Istvánné szakácsnő és Vajda Mihály vízvezetékszerelő nyugállományú közalkalmazottak.

A találkozón adóztak azoknak az emlékének, akik az előző rendezvény óta örökre eltávoztak. Ezt követően Szepesi István dandártábornok határőr igazgató tájékoztatta a jelenlévő nyugállományú szakembereket az igazgatóság helyzetéről, tevékenységéről, feladatairól, majd az egészségügyi szolgálat és a nyugdíjas egyesület elnökének tájékoztatója következett.

– Tanyik József –