Nyugdíjügy – MSZP: minden szolgálati nyugdíj veszélyben van

Budapest (MTI) – Az MSZP szerint amit a kormány a rendvédelmi dolgozók nyugdíjrendszerével tesz, azt később az összes többi, szolgálati nyugdíjjal rendelkező társadalmi csoporttal megteszi majd.

Harangozó Tamás, a párt elnökségi tagja pénteken az MTI-nek azt mondta: a kabinet el fogja törölni a szolgálati nyugdíj rendszerét, és visszamenőleg, minden ilyen juttatást elvesz az érintettektől. A nyugdíjakat járadékká alakítja, amelynek mértékét azonban bármikor, egyoldalúan módosíthatja a kabinet. A párt ezért arra szólítja fel az összes, a korengedményes nyugdíjban érintett ágazat érdekképviseleteit, hogy azonnal kezdeményezzenek tárgyalást a kormánnyal.

Harangozó Tamás azt is közölte: a kabinet a rendvédelmi dolgozók érdekképviseleteivel folytatott csütörtöki tanácskozáson ismét becsapta a rendvédelmi állományt és szakszervezeteiket, a korengedményes nyugdíjuk kérdésében ugyanis visszatért az eredeti álláspontjához.

Az MSZP szerint az érdekképviseleteknek nem szabad egy ilyen tartalmú dokumentumot aláírniuk – mondta az országgyűlési képviselő.

-MTI-További hírek a Magyarország kategóriából

Sporthírek