Friss hírek

2009.04.10. 15:10

Kést rántott az autós - tovább nő a várakozás Röszkén

<p>Türelmetlen autós szúrta ki egy osztrák Volkswagen gumijait a röszkei határátkelőhelyen, mert azt hitte, a másik előzni akar a sorban. A két autós összeveszett, a vitából majdnem verekedés lett, ezért az osztrák férfi autóját hátrahagyva elment az átkelőhöz, hogy segítséget kérjen a rendőröktől. Mire visszaért a kocsijához, mind a négy gumit kivágta valaki. Ő azt gyanítja, hogy az a férfi tehette, akivel összevitatkozott, ezért feljelentette a rendőröknél.</p>

A röszkei határátkelő kilépő oldalán reggel óta folyamatosan nő a várakozási idő, a Nyugat-Európából a húsvéti ünnepekre hazatérő, többségében szerb és bolgár vendégmunkások miatt.

A rendőrség továbbra is arra kéri az autósokat, hogy a határátkelőhöz közeledve türelmesek és óvatosak legyenek, mert az út szélén veszteglő kamionosok közül többen is kisebb csoportokban beszélgetnek az autópálya szélső sávjában - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Szenti Szabolcs hadnagy, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A rendőrök továbbra is a kerülőutakat javasolják, egyrészt a tompai határátkelő felé érdemes kerülni, emellett a magyarok és a szerbek a tiszaszigeti átkelőt is használhatják, ahol nem kell várakozni. A tiszaszigeti átkelő reggel 8 és délután 4 óra között van nyitva.

A húsvéti ünnepek miatt a román határszakaszon, Nagylaknál is lehet várakozásokra számítani, de ez várhatóan - a Románia uniós tagsága miatti egyszerűsített okmányellenőrzésnek köszönhetően - ritkán haladja majd meg a 30 percet. A gyorsabb határátlépés miatt a román és magyar állampolgárok használhatják a kiszombori határátkelőt is reggel 8 és 16 óra között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!