Nyugalmat kér a miniszterelnök október 23-ra

Minden közjogi szereplőt, így a politikai pártok képviselőit is arra kéri a miniszterelnök, hogy értessék meg szimpatizánsaikkal, a jelenlegi gazdasági helyzetben Magyarországnak és Budapestnek nyugalomra van szüksége. Gyurcsány Ferenc szerint most sok – sok tíz vagy százmilliárd forintban mérhető kárt tud okozni, ha zavargás és rendetlenség uralkodik majd a nemzeti ünnepen az utcákon.

Október 23-án és az azt követő hosszú hétvégén a magyar bankok fő szabály szerint zárva tartanak, de közben a világ piacai működnek majd – mondta a kormányfő. Gyurcsány Ferenc szerint, ha valamikor, most muszáj azt kérnie valamennyi felelős közjogi szereplőtől beleértve a pártok képviselőit, mondják el szimpatizánsaiknak, ebben a helyzetben Magyarországnak és Budapestnek nyugalomra van szüksége.

Budapest most nem hívhatja fel magára a világ figyelmét olyan képekkel, ami rendetlenséget jelez, ez sok – sok tíz vagy százmilliárd forintban mérhető kárt tud okozni -fogalmazott a miniszterelnök a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón. Nyugalomra és békére van szükség, olyannak kell lásson minket a világ, aki képes ezt a parancsot megérteni.