Nyíregyháziak írják – Zenével éltünk

Nyíregyháza – A közelmúltban szép cikk jelent meg Áginé Bocskai Ibolya és Budai Lívia operaénekesről. A villamos az iskola előtt haladt csilingelve, a nyíregyházi zeneiskola a Széchenyi és a Malom utca között helyezkedett el.

Ha beléptünk a kapun, mintha egy más világba kerültünk volna, gyönyörűen parkosított udvar, és Vikár Sándorigazgató úr várt minket, akinek mindenkihez volt néhány kedves szava, nagy zenetudású, emberségből kifogástalan ember volt.

Áginé Bocskai Ibolya volt az énektanár, a mindenki Ibike nénije – nehéz szavakat találni, milyen ember Ibike néni. Ő minden nap a Puskin utcából gyalog ment a zeneiskolába, a munkájában ige precíz, emberségből, szeretetből és türelemből kiváló – az Isten éltesse sokáig.

Babka József, tanár, később igazgató, Vikár Sándor utódja, Sára Jenőtanár, a Légrádilányok,Kata és Mara, és a többi kedves tanár.

Budai Lívia világhírű operaénekes lett, Seregély Katalin is operaénekes lett, sajnos közúti baleset miatt hamar eltávozott közülünk.

Kazár Irénke, később énektanár, Kovács Ilona később bíró, Molnár Sándor, Tóth István és sokan a nagy családból.

Amikor a nagyposta építkezését vezettem, dr. Dorán Pálállatorvossal ketten beültünk a gyerekek közé, tanulni a nagyon kedves Légrádi Marához, aki kitűnő ember volt. Olyanok voltunk, mint egy nagy család – elnézést kérek mindenkitől, akit név szerint nem említettem. Mindig nagy tisztelettel és szeretettel gondolok erre e régi nagy családra, tanárokra és diákokra, az Isten áldjon meg titeket.

– Nevelős Sándor –