Nyíregyházi tűzoltó diadal

Nyíregyházi tűzoltó diadal
Október 4-én Szentendrén rendezte meg a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság V. Országos Tűzoltó Szakmai Vetélkedőjét.

Megyénket a Nyíregyházi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság versenyraja képviselte, miután az elmúlt hónapban Hajdúszoboszlón kivívták a döntőbe jutást, ahol a legjobb 6 csapat versengett a végső győzelemért.

A verseny programban először elméleti tesztlapok kitöltésével bizonyíthatták felkészültségüket, majd a Tempo Loki tűzoltó viadal mintájára – a tűzoltó szakma számos nehézségét bemutató – feladatsort kellett végrehajtaniuk minél rövidebb idő alatt.

A gyakorlati feladatok között szerepelt gépjárműfecskendővel speciális rutinpálya teljesítése, baleset következtében kigyulladt gépjármű eloltása és személyek mentése, lezárt épületbe való behatolás és emeleti szintről sérült lehozatala, valamint faeltávolítás (fűrészelés).

A gyakorlati versenyrészt a legrövidebb idő alatt a nyíregyházi csapat teljesítette és összesített eredményben a rendkívül értékes 3. helyet szerezték meg.

A versenycsapat tagjai: Kurucz Zsolt tű. zászlós, Tóth Albert tű. főtörzsőrmester, Szabó József tű. főtörzsőrmester, Bacskai Szabolcs tű. őrmester, Márton Csaba tű. őrmester, Szabó István tű. őrmester.

A nyíregyházi tűzoltók elődeik példáját követve bizonyították be a szakma vezetésének, hogy magas szintű elméleti és gyakorlati ismeretekkel rendelkeznek országos összehasonlításban is.

– Holes István tű. alezredes  –