Nyíregyházán a válogatott

Németh István
Németh István
Németh István, a magyar férfi kosárlabda nemzeti gárda csapatkapitánya abban reménykedik, hogy a válogatott feledtetni tudja a szófiai vereséget és ő személy szerint megőrzi bujtosi csarnokbeli veretlenségét.   A bolgárok elleni meccs statisztikája

A szombati szófiai vereség után vasárnap késő este megérkezett Nyíregyházára az Európa-bajnoki pótselejtezőkön érintett magyar férfi kosárlabda-válogatott. Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány legénysége szerdán 19 órától a bujtosi csarnokban fogadja Bosznia-Hercegovinát.
A mieink hétfőn délelőtt átmozgató jellegű edzésen vettek részt, kedden egy fakultatív és egy kötelező gyakorlás szerepel a programban.


A hétfői gyakorlást követően a válogatott csapatkapitánya, Németh István állt a rendelkezésünkre.

KM: – Évek óta tagja a válogatottnak. Ez a mostani csapat miben különbözik az előzőektől?
Németh István: – Annyiban mindenképpen, hogy rutintalanabb, mint a korábbiak. Ugyanakkor jóval eltökéltebbnek és motiváltabbnak is tűnik ez a társaság, mint a korábbiak. Ez köszönhető egyrészt az új szövetségi kapitánynak, Sztojan Ivkovicsnak, illetve a játékosok mentalitásának is. Olyan kosarasok alkotják a keretet, akik nem brillírozni akarnak, hanem küzdeni, hajtani és nyerni.

KM: – Utóbbi sajnos nem sikerült a bolgárok otthonában, pedig jókora esélyük volt rá.
Németh István: – Nagy lehetőséget szalasztottunk el, hiszen a huszonötödik és a harmincnyolcadik perc között vezettünk és uraltuk a játékot. Aztán két fatális védekezésbeli hiba, illetve a végjátékban elhibázott büntetők a vesztünket okozták. Hozzáteszem, az első félidőben a játékvezetés sem nekünk kedvezett. Amúgy az látszik, nagyon kiegyensúlyozott ez a csoport, még az is előfordulhat, hogy mindenki nyeri a hazai meccseit, és akkor a kosárarány dönt majd. Ha így nézem, akkor nem is rossz eredmény az öt pontos vereség Bulgáriában, de ha úgy, hogy másfél másodperccel a vége előtt még két egység volt a felek között, akkor ezt a differenciát is sokalhatjuk.

KM: – Ezek után nem is lehet kérdéses, hogy mit vár a szerdai mérkőzéstől. Előjelnek nem rossz, hogy önnek nem szokott rosszul menni a játék a bujtosi csarnokban.
Németh István: – Én csak arra emlékszem, hogy a Körmend játékosaként nem veszítettem itt, a dobott pontjaim számát és a mutatott teljesítményemet nem tudnám visszaidézni. Szeretném szerda este is elmondani magamról, hogy veretlen vagyok a bujtosi csarnokban. Hogy nyerjen a válogatott, ahhoz szükségünk van a nyírségi szurkolókra is, remélhetőleg szép számban képviseltetik majd magukat. A bosnyákokat jobbnak tartjuk a bolgároknál, nem is értem, hazai pályán miért csak hosszabbításban tudták megnyerni azt a mérkőzést.

KM: – Jól tudjuk, hogy a felkészülési időszakban kapcsolatba kerül még Nyíregyházával?
Németh István: – Igen, a szerb Vojvodina kosarasaként megmérkőzünk majd Újvidéken az NYKK-val. Már nagyon várom azt a találkozást, és előre rettegek Sitku Ernő barátom sérülésveszélyes kisegítéseitől…

Kapcsolódó cikkek:

– Bodnár Tibor –