Nyomoznak az állítólag roma fiatalt vert rendőrök ügyében

Garázdaság miatt nyomozást rendelt el a Pécsi Nyomozó Ügyészség egy 19 éves mohácsi férfi feljelentése alapján három rendőr ellen. A fiatalember azt állítja, hogy múlt hét péntek este a szolgálaton kívüli, ittas rendőrök megverték őt és meglökték barátnőjét az egyik mohácsi benzinkútnál.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán délben, a három rendőr jelenlétében sajtótájékoztatót tartott, ahol elhangzott, hogy az egyenruhások egy rendőrségi rendezvényről tartottak hazafelé, közben megálltak tankolni. A rendőrök szerint itt a fiatalember kezdeményezett verekedést, de csak lökdösődés történt és senki sem sérült meg.

A fiatalember ugyanakkor azt állítja, hogy a láthatóan ittas rendőrök kirángatták a kocsijából és 20-25 percen keresztül rugdosták és megjegyzéseket tettek roma származására. Többször megpróbált felállni, de ez csak harmadszor sikerült neki. A fiatalember még péntek este orvoshoz ment, aki látleletet vett fel a sérüléseiről.

A feljelentő vallomásában az is szerepel, hogy pénteken délelőtt autójával koccanásos balesete volt az egyik rendőr apjával.

A megyei rendőrkapitány jelentést készített beosztottjainak vallomása alapján, majd ezt hétfőn megküldték a Pécsi Nyomozó Ügyészségnek, amely elrendelte a nyomozást. A rendőrök még nem döntötték el, hogy feljelentést tesznek-e a fiatalember ellen.