Nyomozás indul Takács Dominik felkutatására? – Népszabadság

Várhatóan nyomozást rendelnek el a Margitszigetről eltűnt kisfiú ügyében. Takács Dominik apját kihallgatták, de nem mondott semmit a fia eltűnéséről. Vallomást – arra hivatkozva, hogy nincs jelen az ügyvédje – nem tett, és jegyzőkönyvön kívül sem közölt semmit, ami segítette volna a nyomozókat – mondta a BRFK főkapitány-helyettese a lapnak.

A nyomozás elrendelésének azért lenne jelentősége, mert több eszközt lehet bevetni a kutatás során, mint most – mondta Bodnár Zsolt. Büntetőeljárás keretében a tanúkat (beleértve a szülőket is) igazmondási kötelezettség terheli. Ha nem mondanak igazat, annak büntetőjogi következményei lesznek. A nyomozás elrendelése után titkosszolgálati eszközöket is alkalmazhatnak a nyomozók – tette hozzá.

A rendőrség eddig úgynevezett közigazgatási eljárás keretében vizsgálódott az ügyben

A vagyon elleni bűncselekményekért körözött édesapát augusztus 20-án délután fogták el a VI. kerületi Rippl-Rónai utcában, egyik ismerőse lakásában. Kihallgatása után a férfit a BRFK átadta a büntetés-végrehajtásnak.

Takács Dominik augusztus 3-án, délután egy óra tájban tűnt el a Margitszigetről, ahol édesanyjával sétált. A gyermek megszomjazott, ezért – anyja állítása szerint – pár másodpercre magára hagyta. Amikor az innivalóval visszaindult hozzá, a gyermek épp elindult a partra vezető lépcsőn a víz felé. Az anya állítólag elesett, és másodpercekre az eszméletét vesztette. Mire magához tért, a kisfiúnak nyoma veszett.