Friss hírek

2008.11.15. 17:32

Tömeges megbetegedés egy szombathelyi iskolában - két gyereket már kórházban ápolnak

<p>Két gyermeket ápolnak szalmonella-fertőzéssel a szombathelyi Markusovszky Kórház fertőző osztályán, mindkettőjük állapota megnyugtató - nyilatkozta a Független Hírügynökségnek Kovács Katalin ügyeletes tisztiorvos. A két gyerek abba a szombathelyi iskolába jár, ahol a héten tömegesen betegedtek meg gyerekek, lázas, hasmenéses és hányásos tünetekkel. A szalmonellát eddig csak ebben a két esetben mutatták ki.</p>

Nincs újabb megbetegedés Szombathelyen, pénteken és szombaton már nem jelentkeztek ezekkel a tünetekkel újabb gyerekek az orvosi ügyeleten - mondta Kovács Katalin, aki szerint ez azt mutatja, hogy a fertőzés lecsengőben van.

Szombathelyen a hét elején több mint 80 gyerek hiányzását jelentették ugyanabból az általános iskolából. Később kiderült, hogy közülük 50-60 gyereknél mutatkoztak hasonló tünetek: láz, hasmenés és hányás. Két gyermeknél már kimutatták a szalmonellát, a többi esetben még nem fejeződtek be a vizsgálatok. Egyelőre a fertőzés forrása sem ismert, ezzel kapcsolatban is dolgoznak még az ÁNTSZ szakemberei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!