Nyolcvankét késszúrás: tizenhat év jár érte

Akt.:
Nyolcvankét késszúrás: tizenhat év jár érte
Miskolc, Encs-Fügöd – A megismételt eljárásban két évvel csökkentették a nagymamáját megölő férfi büntetését.

2013. június 24-én első fokon 18 év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Miskolci Törvényszék azt a a 20 éves encsi fiatalembert, aki – tisztázatlan okból – 82 késszúrással oltotta ki Encs-Fügödön nagymamája életét 2012. augusztusában. Az ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezett, így az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódott. A fellebbviteli bíróság az alsófokú ítéletét hatályon kívül helyezte, a megismételt eljárásban a Miskolci Törvényszék büntetőtanácsa bírósági zárt tárgyalást tartott, majd tegnap újra elsőfokú ítéletet hirdetett. A kiszabott büntetés ezúttal 16 év fegyház volt, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt. Fellebbezések miatt azonban nem jogerős a döntés.

Annak idején helyszíni riportban írtuk meg, hogy a húszéves férfi nem volt túl jóban a nagyszüleivel, az idős asszony szomszédjai mégsem feltételezték, hogy ez állhatott támadás hátterében. Találgatták, mi lehetett tettének indítéka, amire később a törvényszéken sem derült fény. “Annak ellenére, hogy a védencem 82-szer szúrt, a bíróság nem állapította meg az egyenes ölési szándékot – nyilatkozta az Észak-Magyarországnak az első ítélethirdetés után dr. Lichy József, az elkövető védője. – Ennek az az oka, hogy a 82 szúrásról egyetlen egy volt olyan, ami „súlyos testi sértésre alkalmas”, a több döfés inkább a testfelszínen éppen hogy csak áthatoló sérülést okozott. A bíróság éppen ezért mérlegelte, hogy elfogadja-e az álláspontunkat, miszerint nem emberölés, hanem halált okozó testi sértés történt, de aztán mégis különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben mondta ki bűnösnek a védencemet.”

ÉM-SZB


Előzmények:

Szexuális indíték állhat az encs-fügödi késelés hátterében

Miskolc, Encs-Fügöd – Újratárgyalja a törvényszék a nagyanyját megkéselő férfi ügyét. tovább »

Lopni készült, nem gyilkolni?

Encs-Fügöd – Több tucatszor vágta bele kését unokája a 68 éves Erzsike nénibe, majd letagadta tettét.

Megölte nagyanyját egy encsi férfi

Miskolc, 2012. augusztus 25., szombat (MTI) – Késsel ölte meg nagyanyját egy 20 éves encsi férfi pénteken, őrizetbe vették – tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton az MTI-t.

Késsel ölte meg a nagyanyját az encsi férfi

Encs – Több késszúrással megölte 68 éves nőrokonát egy húszéves encsi férfi pénteken a délelőtti órákban Encs Füged városrészében, erősítette meg Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese lapértesüléseinket.

Emberölés Encs-Fügödön

Encs-Fügöd, Miskolc – Emberölés megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság egy encsi fiatalemberrel szemben.