Nyolcvan bejelentés országszerte a tűzoltóknál az eső miatt

Már nyolcvan bejelentést kaptak a tűzoltók a csütörtök délutáni heves esőzések miatt.

Elsősorban a Dunától nyugatra fekvő területeket, illetve Pest megyét érintette a hirtelen jött csapadék. Sérülésről egyelőre nem tudni.


Főként a Dunától nyugatra fekvő megyékből, illetve Pest megyéből érkeztek segítségkérések a tűzoltókhoz a csütörtök délutáni esőzések után – mondta el a Független Hírügynökségnek Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Eddig nyolcvan bejelentést kaptak, főként vízszivattyúzásban kellett segíteniük.

Voltak azért más bejelentések is. A Fejér megyei Bakonycsernyén sár öntötte el a főutcát, itt az önkormányzat munkatársai is segítenek. Két úton is hasonló a helyzet, azaz sárátfolyások vannak Pákozd és Sukoró, illetve Kecskéd és Bokod között. Balatonfüreden egy nádfedeles nyaralóba csapott a villám, a tűzoltók jelenleg is oltják a tüzet. Pest megyében pedig a Dunakeszinél lévő vasúti átjáró alatt másfél méteres víz gyűlt össze.

Szentes György tudomása szerint hasonló nagy eső már nem várható, de elszórtan lehet még számítani csapadékra országszerte.
– Független Hírügynökség –