Nyolcgyermekes család kapja az ingyen házat

Egy nyolcgyermekes család költözhet Tápszentmiklósra – település egy házat ad nekik, amelyben két évig ingyen lakhatnak, de a továbbiakban is kedvezményeket élvezhetnek. A Győrhöz közeli falu iskolájából a törvény által meghatározott minimum létszámhoz két ötödikes diák hiányzott, az önkormányzat azért döntött úgy, hogy két családot letelepít a faluban.

A tápszentmiklósiak felhívására 138 pályázat érkezett. Ebből 102 család felelt meg a kiírásnak, tehát annak, hogy legalább egy ötödikes gyermeket szeptembertől a falu iskolájába íratnak – mondta el a Független Hírügynökségnek Kovács József, a falu polgármestere. A település képviselő-testületének szerdai döntése alapján a nyertes egy nyolcgyermekes család lett. Eddig egy dunaújvárosi panelház kilencedik emeletén éltek, másfél szobás lakásban. A házaspár 4 lányt és 4 fiút nevel. Legidősebb most ötödikes, a következő gyermek pedig jövőre járja ezt az évfolyamot.

A család Tápszentmiklóson egy háromszobás, teljesen felújított, kertes családi házba költözhet. Két évig nem kell lakbért fizetniük, utána pedig dönthetnek, hogy megveszik-e kedvezményesen az épületet, vagy tovább bérlik azt.

Mivel a falunak szeptembertől két ötödikes tanulóra van szüksége, májusban egy másik házat is átadnak egy újabb betelepülő csalának. Ide egy háromgyermekes százhalombattai család költözhet. A polgármester szerint most egy darabig megoldódott a gyermeklétszám-gond, de hat családot várólistára tettek. Így, ha folytatják a betelepítési programot, hat biztos jelöltjük már van.Sporthírek