Nyolcezer spártai küzdött meg az akadályokkal Miskolcon!

Akt.:
Nyolcezer spártai küzdött meg az akadályokkal Miskolcon!
Nyolcezer spártai küzdött meg az akadályokkal Miskolcon! - © Fotó: Ádám János
Miskolc – Az idei év egyik legnagyobb versenyének adott otthont a borsodi megyeszékhely, így rövid időn belül harmadszor érkezett a Spartan megyénkbe.

A tengerentúlról indult a Spartan Race nevű akadályverseny, amelynek fő küldetése nem az, hogy versenyre bírja az indulókat, hanem hogy mindenki megtalálhassa magában a spártait, hogy mozgásra, egészséges életmódra ösztökélje az embereket.

verseny-01-aj

A kalandnak mára a világ számtalan országában és hazánkban is egyre nagyobb tábora van, sőt 2016-ban Miskolcon is indult egy edzőcsapat.

Megérkezett megyénkbe

2017 fordulópont volt megyénkben és a versenysorozat történetében, hiszen miután 2016-ban már Tokaj otthont adott egy Hurricane Heat futamnak, tavaly nyáron Kazincbarcikán Super Hungary futamot rendeztek több mint ötezer résztvevővel.

verseny-04-aj

Úgy tűnik, megyénk megtetszett a sorozat hazai versenyeit szervező Spartan Race Hungarynak, ugyanis 2018-ban a hazai versenyek közül az utolsó, október 13–14-én Miskolcon volt, ahol Beasttel, egy Sprinttel, egy Kids versennyel és egy 12 órás Hurricane Heattel várták a fanatikusokat. Emellett a miskolci futam beletartozik az idei CEU Regionális Bajnokság hat versenyébe is.

verseny-44-aj

A Spartan Race tulajdonképpen egy terepfutás, amit azonban akadályokkal nehezítenek. A versenyzőknek sáron, vízen, szögesdrótakadályon, mászófalakon kell átküzdeniük magukat, illetve különböző súlyokat kell cipelni vagy húzni. Eltérő távú és akadályszámú versenytípusok léteznek, olyan is, amelyet időre vagy csapatban kell teljesíteni. A Spartan Race-nek van hivatalos szervezete, régiós és országos is, illetve helyi edzőcsoportok működnek a településeken.

Bükki környezetben

Miskolcon, a Csanyik-völgyben, bükki környezetben rendezték meg most hétvégén Magyarország legnépszerűbb akadályfutó-versenyét.

A Spartan Miskolc első versenynapján a Beast futamot rendezték meg, ami egy legalább 20 kilométeres pályát és minimum harminc akadályt tartalmazott, vasárnap pedig Sprint verseny volt, ez öt kilométeres pályát, illetve húsz körüli akadályt jelent. A Beastra háromezer-nyolcszázan, utóbbira pedig háromezren neveztek.

Ezen túl Spartan Kid futamok várták a 4 és 14 év közötti gyerekeket, illetve a Hurrican Heat nevet viselő versenyszám is Miskolcra érkezett. Ez tulajdonképpen egy katonai kiképzésszerű megmérettetés, annak is a nehezebb, tizenkét órás változata.

verseny-79-aj

Nemcsak a versenyzőknek, hanem minden érdeklődőnek tartogatott érdekes programokat a Majális parkban berendezett fesztiválterület. A Miskolc Fun Zone mindkét nap ingás és rönkös akadályelemekkel, vietnámi híddal várt mindenkit, és aki sikerrel vette az akadályokat, az garantáltan egyedi, Miskolc-dizájnos ajándéktárgyakkal lehetett gazdagabb.

ÉM-HIUtolsó simítások a pálya mellett
Miskolc - Körülbelül nyolcezren indulnak a hétvégi Spartan Miskolcon. Miskolcon, a Csanyik-völgyben, bükki környezetben rendezik meg most hétvégén Magyarország legnépszerűbb akadályfutó-versenyét. A rendezvény részleteiről tartott sajtótájékoztatón pénteken a miskolci önkormányzat és a Spartan ve...

Miskolc - A Csanyik-völgyben rendezik meg október 13-14-én a Spartan Race-t. A miskolci polgármesteri hivatal sajtóosztályának közlése szerint a verseny miatt átmenetileg számtalan változás lép életbe a város több pontján és a közlekedésben is. A Spartan Miskolc versenyközpontját jelentő feszt...Sporthírek