Friss hírek

2009.04.18. 13:53

FORMA-1 - Hamilton örül, hogy bekerült az első tízbe

<p>A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton örül, hogy sikerült az első tíz között végeznie a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén. Az első két futamon - Ausztráliában és Malajziában - nagyon rosszul szerepelt a McLaren-Mercedes brit pilótája, ez az első verseny, ahol sikerült a top tízbe kerülnie.</p>

"Nagyon jó érzés újra a top 10-ben lenni, főleg azért, mert így látszik, hogy fejlődik az autó" - mondta a 23 éves klasszis az időmérő után. "A csapat nagyon keményen dolgozik, nemcsak a helyszíneken, de az angliai főhadiszálláson is" - magyarázta Hamilton.

"Szeretném, ha tudnák, mennyire hálás vagyok, mert minden egyes apró újítás rengeteget számít. Apránként haladunk, de hamarosan újra a legjobbak között leszünk" - bizakodott a brit tehetség.

Az Ausztrál Nagydíjon Hamilton a negyedik helyen végzett, de később előlépett a harmadik helyre, mert Jarno Trulli - akkor még úgy tűnt - a biztonsági autó pályán léte alatt előzte meg a brit versenyzőt. Később azonban kiderült, hogy a McLaren hazudott az ügyről, így Hamiltont megfosztották pontjaitól.

Malájziában sokan támadták is emiatt, ám végül a még pontszerző hetedik helyen végzett, és most abban bízik, hogy Kínában még jobb eredményre lesz képes. "Majd meglátjuk mi lesz. Azért jöttünk, hogy versenyezzünk, és mindent megteszünk a siker érdekében" - fogalmazott Hamilton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!