Nyolcemeletnyi zuhanást élt túl egy ukrán kislány

Egyetlen csontja sem törött el annak a kétéves ukrán kislánynak, aki kizuhant nyolcadik emeleti lakásuk ablakán. A szimferopoli kórházban ápolt gyerek már az eszméletét is visszanyerte. Állapota súlyos, de nem életveszélyes.

A felügyelet nélkül hagyott 2 éves Bogdana felmászott a lakás ablakába, ahol a szúnyoghálónak támaszkodva nézelődött. A azonban háló nem bírta el kislány súlyát, keretestül kiszakadt, s a belekapaszkodó kislány vele együtt a mélybe zuhant – számolt be a Krím-félszigeten történt esetről kedden a Komszomolszkaja Pravda.

A gyermek zuhanását előbb az utcai világítás elektromos vezetékei, majd az alatta lévő terjedelmes szilvafa lombja fékezte le annyira, hogy végül a körülményekhez képest puhán ért földet.

Bár a kórházba szállítását követően számos súlyos belső sérülést és agyrázkódást állapítottak meg a kislánynál, a röntgenfelvételek szerint egyetlen csontja sem törött el. Az életmentő műtétet követően Bogdana állapota rohamosan javul, s már az eszméletét is visszanyerte.

A közel 30 méteres zuhanás szemtanúi szerint a kislány nyilván burokban született.