Friss hírek

2009.09.29. 19:54

Modern nó dráma Japánból a békéscsabai színházban

<p>Ibsen Babaház címû mûvét adoptálta a japán nó dráma mûfajára a Natori Színházi Ügynökség. A hagyományos nó színészekkel operáló darabot szeptember 30-án mutatják be a békéscsabai Jókai Színházban. Az elõadáson jelen lesz Itó Tecuo, Japán magyarországi nagykövete, aki egy Japánról szóló kiállítást is megnyit a színházban.</p>

A japán színészek az elõadás mellett kurzust is tartanak a színház mellett mûködõ színitanoda diákjainak a hagyományos japán színjátszási technikából. Japán és Magyarország kapcsolatában 2009-ben kettõs jubileumot ünnepel a két ország. Magyarország és Japán 140 éve vette fel egymással elõször a diplomáciai kapcsolatot, a második világháború után újból meginduló diplomáciai kapcsolat pedig idén 50 éves. Ennek alkalmából az idei évet Magyar-Japán Jubileumi Év 2009-nek kiáltották ki, és a két országban számos ünnepi esemény és program kerül megrendezésre. Ezekhez a rendezvényekhez csatlakozik a békéscsabai Jókai Színház is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!