Magyarország

2013.03.31. 13:58

Árvíz - Zalában három embert mentettek ki lakóházaikból

Nagykanizsa, 2013. március 31., vasárnap (MTI) - A hó hirtelen olvadása és a napok óta hulló jelentős csapadék miatt Zala megyében lakóházakat zárt körbe a víz, nyúlgátat építenek, és korlátozzák a járművek sebességét a kiöntött patakok, árkok és a vízátfolyások miatt.

Nagykanizsa, 2013. március 31., vasárnap (MTI) - A hó hirtelen olvadása és a napok óta hulló jelentős csapadék miatt Zala megyében lakóházakat zárt körbe a víz, nyúlgátat építenek, és korlátozzák a járművek sebességét a kiöntött patakok, árkok és a vízátfolyások miatt.A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az MTI-t vasárnap délelőtt arról tájékoztatta, hogy Kerkafalván két lakóépületet is körbezárt víz, ahonnan három embert kellett kimenteniük a lenti tűzoltóknak, földmunkagépét is igénybe véve. Magyarszentmiklóson nyúlgátat építenek 25-30 méter hosszan, a védekezéshez ezer homokzsákot és öt köbméter homokot szállítottak, a polgármester tíz önkéntest biztosított a védekezéshez.

Pórszombaton a reggel óta zajló védekezéshez további 500-1000 homokzsákot szállítanak. Lenti bárszentmihályfai városrészében is lakóházak védelméért építenek védvonalat homokzsákokból ötven önkéntessel, a Kinizsi utcánál a zsilip mögött összegyűlt esővizet szivattyúzzák át a Kerkába. Tornyiszentmiklóson a túlcsordult horgásztó által elöntött területen lévő hétvégi ház áramtalanításához kért segítséget a tulajdonos, a helyszínre érkező tűzoltók azt is felmérik, mások nem kerültek-e veszélybe.

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője azt közölte az MTI-vel, hogy több zalai útszakaszon is sebességkorlátozásokat kellett elrendelni a vízátfolyások miatt. Le kellett zárni a Bak és Páka közötti összekötő utat. A Keszthely-Sümeg, a Zalaegerszeg-Pórszombat, a Csesztreg-Magyarszombatfa, a Letenye-Lenti és a Letenye-Bázakerettye közötti úton pedig 40-60 kilométeres sebességkorlátozás van érvényben.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!