Nyolc tonna adományt gyűjtöttek a borsodi árvízkárosultaknak Nyíregyházán

Edelény, Nyíregyháza, Szikszó – Hétfőn kora délután érkezik meg Szikszóra és Edelénybe az a négy teherautó, amelyeken összesen nyolc tonna adományt visznek Nyíregyházáról az árvízkárosultaknak.

Magánszemélyek kezdték a gyűjtést szerdán, majd egyre több civil és cég is csatlakozott hozzájuk. Öt nap alatt összesen négy tonnányi ásványvíz, több mint egy tonna tisztítószer, hétezer zsák ruha valamint több mint két és fél tonna tartós élelmiszer gyűlt össze.

A gyűjtés résztvevői úgy tervezik, hogy két hét múlva újabb adag adományt visznek az árvíz sújtotta borsodi településekre – mondta Bocskai Péter szervező a Független Hírügynökségnek hétfőn. A kezdeményezéshez csatlakozott Macskássy Izolda festőművész is, aki három, összesen hétszázötvenezer forint értékű festményét bocsátja árverésre, hogy az ebből befolyt összegből támogassa a rászorulókat.


Nyíregyházi civilek fogtak össze a borsodi árvízkárosultakért

szon | 2010.05.23 12:41
Mintaértékű kezdeményezéssel indul a napokban útjára a kertvárosért.hu weboldal, mely a szűkebb pátriájukért tenni akaró civilek gyűjtőhelye szeretne lenni.