Sport

2015.09.05. 14:09

MKC: Kilencszáz kilométert kell karikázniuk

Szombaton Csurgón küzd a bajnoki pontokért a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdacsapata.

Szombaton Csurgón küzd a bajnoki pontokért a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdacsapata.A bajnokság 3. fordulója keretében 18 órától csatáznak az együttesek. A matyóföldiek jó hangulatban utaznak Somogy megyébe, hiszen a Tatabánya elleni szerdai találkozón nagyszerűen játszottak, és rácáfoltak a papírformára, pontot raboltak a kiváló dunántúliaktól.

A védőmunka elsődleges

– Érvényesült a kézilabdázás egyik törvénye – kezdte Skaliczki László vezetőedző. – Vagyis az, hogy a védekezés ennek a sportágnak az alfája és ómegája. Az elhárítómunka milyensége többnyire a hozzáálláson és az akarati tényezőkön múlik. Azon, hogy ki és mennyit dolgozik a pályán. Ha kivédekezünk egy támadást, akkor az ellenfél legközelebb még jobban meggondolja, hogy mikor dobjon kapura. Ilyenkor pedig ott a „portás”, aki nagyon sokat tehet a játékhoz. A felsoroltak mind jól alakultak számunkra a Tatabánya ellen. Mi természetesen a realitások talaján állunk: a bajnokság elején remek csapatokkal meccselünk, ezért minden összekapart pont bravúrteljesítményt jelent, de ez még kevés, tovább kell csiszolódnunk, fejlődnünk. Miben? Például abban, hogy jelenleg nagyon sokat kell járatnunk a labdát ahhoz, hogy gólt érjünk el, s ez a munka felemészti az erőnket, míg a jó együtteseknek elég egyszer körbeküldeniük a labdát a találatokhoz.

Rend legyen a pályán

A vezetőedzőről ezután azt kérdeztük, hogy mi vár(hat) rájuk Csurgón, mire nevetve így felelt:

– Oda-vissza majdnem 900 kilométeres utazás, és ez már-már gyötrelem, de profik vagyunk, el kell viselnünk, így ezzel nem szabad foglalkoznunk. A somogyiak komplett kerettel rendelkeznek, hihetetlenül erős a bázisuk, nálunk meg vékony a lista. Ha egy-két kulcsemberünk hullámzik, akkor nincs, aki pótolja őket, a helyükre lépjen. Vagyis ha rossz napot fognak ki a kapusaink, vagy az átlövőink, akkor kész, vége, mint Balatonfüreden. Ami a csurgói játékot, vagy taktikát illeti: nekünk az a fontos, hogy törjük meg a dinamikájukat és tovább gyorsuljunk. Soros ellenfelünk az esélyes, nekünk az ilyen és ehhez hasonló meccsek arra jók, hogy építkezzünk. Hosszú a bajnokság, a múló hetek alatt kell egységessé, jól működő csapattá kovácsolódnunk. Konkrét tervről pedig nem beszélünk, ugyanis az elvárást és a realitást egységben kezeljük. Az eredménytől függetlenül az a lényeg, hogy rend legyen a játékunkban a pályán és tartsuk meg a jó hangulatunkat.

ÉM-KT

Nincs sérült

A Mezőkövesdi KC együttesében nincs beteg, eltiltott és sérült, így mindenkit szerepeltethet a vezetőedző.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!