Nyolc és fél millió kétes eredetű cigaretta

Nyolc és fél millió  kétes eredetű cigaretta
A Nyírbátori Határőr Igazgatóság munkatársai egy nap alatt 8.411.620 Ft értékű, 9.602 doboz kétes eredetű cigarettát fedtek fel és adtak át az illetékes vámhatóságoknak.

Szintén az elmúlt napon Záhonynál 42 ukrán állampolgár jelentkezett úgy belépésre, hogy okmányaik nem voltak rendben. Ketten hamis német schengeni vízumot, négyen hamis olasz átléptető bélyegzőt, harminchatan pedig hamis olasz tartózkodási engedélyt tartalmazó útlevelet adtak át ellenőrzéskor a határőröknek.

A határőr nyomozók Újfehértó belterületén egy ukrán honosságú személygépkocsit és annak ukrán állampolgárságú vezetőjét akarták igazoltatni. Az illető azonban egy magánlakás utcára nyíló garázsába hajtott be. A határőrök itt ellenőrizték a járművet, amelynek utas – és csomagtere háromezer doboz ukrán zárjeggyel ellátott cigarettát rejtett. Miközben a határőr nyomozók dolgoztak, gyanútlanul a helyszínre érkezett egy másik ukrán állampolgár is. Az ő gépkocsija is tele volt kétes eredetű cigarettával, több mint háromezer hatszáz dobozzal. Az éber határőrök  korábbi háromezer doboz szintén ukrán zárjegyes cigarettára bukkantak a garázsban. Így 7.296.000 Ft értékű füstölnivalóval adták át a két ukrán és a lakástulajdonos magyar állampolgárt a nyíregyházi vámnyomozóknak.

A határőr igazgatóság „Skorpió” csoportja a nyírbátori piacon egy elhagyott táskában 110.160 Ft értékkel bíró 285 doboz ukrán zárjegyes cigarettát talált, amelyet a Nyíregyházi Fővámhivatal Mátészalkai Kirendeltség munkatársainak átadtak.

A záhonyi határőrök a tiszaszentmártoni vasúti átjárónál ellenőriztek egy honfitársunkat, akinek gépkocsijában 2.020 doboz ukrán zárjegyes cigaretta volt. Az illetőt és a 737.000 Ft értékű füstölnivalót átadták a helyszínre érkező Nyíregyházi Fővámhivatal Kisvárdai Kirendeltség munkatársainak.

– Tanyik József –