Nyolc embert késelt meg egy férfi Kínában

Nyolc embert – köztük három családtagját – késelte halálra egy férfi Kína keleti részén – közölte a kínai állami média vasárnap a helyi rendőrségre hivatkozva.

A férfi egy késsel megölte anyját, feleségét és lányát, valamint négy szomszédot és egy bevándorló munkást Csengjüan faluban helyi idő szerint szombat este 6 óra környékén – közölte a Xinhua hírügynökség. Csaknem két órával később sikerült őt elfognia a helyi rendőröknek, akik vizsgálatot indítottak az ügyben.

Az elmúlt hetekben nem ez volt az első eset, hogy valakiket megtámadtak vagy megszurkáltak Kínában.

Április 30-án egy földműves kalapáccsal okozott sérüléseket öt gyereknek és egy tanárnak egy általános iskolában Kína egyik keleti tartományában, majd felgyújtotta magát. Egy nappal korábban egy munkanélküli férfi 29 gyereket és 3 felnőttet szurkált meg egy óvodában, szintén Kína keleti részén. Ugyancsak április végén egy 33 éves, betegszabadságon lévő tanár szurkált meg 15 diákot és egy tanárt egy általános iskolában a Kína déli részén lévő Guangdong tartományban.

Egy tavalyi kimutatás szerint Kínában 173 millió felnőttnek vannak mentális problémái – 91 százalékuk sosem ment el orvoshoz problémájával.