Sport

2015.05.02. 21:14

Labdarúgó NB I - A Pápát legyőzve aratta idei első sikerét a Diósgyőr

Miskolc, 2015. május 2., szombat (MTI) - A Diósgyőr a 90. percben szerzett góllal 2-1-re legyőzte bennmaradásért küzdő vendégét, a Pápát a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójának szombati játéknapján.

Miskolc, 2015. május 2., szombat (MTI) - A Diósgyőr a 90. percben szerzett góllal 2-1-re legyőzte bennmaradásért küzdő vendégét, a Pápát a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójának szombati játéknapján.

A hazaiak nyolc nyeretlenül megvívott bajnoki találkozó után gyűjtötték be a három pontot ismét, míg a vendégek immár hét bajnoki meccs óta nem győztek.

Mindkét együttesnél új vezetőedző debütált Vitelki Zoltán, illetve Kovács László személyében.

OTP Bank Liga, 26. forduló:

Diósgyőri VTK-Lombard Pápa Termál FC 2-1 (1-1)

Miskolc, 2010 néző, v.: Pintér

gólszerzők: Bacsa (41.), Egerszegi (90.), illetve Seye (25.)

sárga lap: Barczi (29.), Egerszegi (73.), illetve Nagy T. (67.), Popin (70.), Frizoni (79.), Seye (92.)

Diósgyőri VTK:

Antal - Okuka, Szalai V., Németh M., Eperjesi - Bognár (Grumic, 69.), Egerszegi, Barczi (Gosztonyi, a szünetben) - Bacsa (Marjanovic, 76.), Griffiths, Takács T.

Lombard Pápa Termál FC:

Szűcs - Jagodics (Vankó, 91.), Csizmadia, Bogunovic, Völgyi - Randjelovic, Pongrácz, Seye, Nagy T., Frizoni (Csilus, 84.) - Popin

A Diósgyőr lépett fel támadólag és folyamatos nyomás alatt tartotta vendégek kapuját, de hol Szűcs védett nagyot, hol a lövés volt pontatlan, így a nagy helyzetek ellenére sem sikerült előnyt kiharcolniuk a miskolciaknak. Ráadásul egy hatalmas védelmi hibából - Barczi adta el a labdát saját térfelén - a pápaiak szereztek vezetést. A Diósgyőr tovább támadott és a szünet előtt sikerült egyenlítenie.

A folytatásban is a hazaiak akarata érvényesült, de védelmük hibáiból a Pápa előtt is komoly lehetőségek adódtak. A hajrához közeledve egyre fokozódott a piros-fehérek mezőnyfölénye, ám Szűcs egészen az utolsó percig állta a rohamokat, akkor azonban a DVTK egy szép góllal betalált, ezzel - a mezőnyben utolsóként - megszerezte idei első győzelmét.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!